ketvirtadienis, gruodžio 30, 2010

Baptistų bažnyčia Brazilijoje


Baptistų bažnyčia Brazilijoje. Šlovinimo tarnavimas. Skirtingai nuo lietuviškų variantų,kai ši denominacija kovoja prieš bet kokį Dvasinių dovanų pasireiškimą, baptistai Brazilijoje aktyviai naudoja Šventosios Dvasios dovanas. Pasižvalgius po Brazilijos baptistų tinklalapius ir vaizdus, galima padaryti išvadą, kad Lietuvoje pačioms charizmatiškiausiosms bažnyčioms dar toli dvasiniu karščiu iki brazilų baptistų.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

nuostabus, vokalas ir melodija, nors žodžiu ir nesuprantu, bet man giesme patiko.

Anonimiškas rašė...

Baptistai nėra nusistatę prieš dvasines dovanas, manau klaidingai interpretuojate baptistus ir jų doktriną.
Baptistai veikiau atsižvelgia į netinkamą dvasinių dovanų vartojimą ar dirbtines dvasines dovanas, kurios nėra dvasinės dovanos.
Pats lankausi baptistų bendruomenėje jau devyni metai, esu gana gerai susipažinęs su jų teologija ir doktrininėmis įpatybėmis bei kitomis bendruomenėmis, todėl taip teigiu.

Linas rašė...

Na, manau, kad pakankamai baptistų pažįstu Lietuvoje, kad taip teigčiau. Jie Lietuvoje prieš ir kai kurie nieko daugiau ir neveikia kaip tik "kovoja" prieš Dvasios Dovanas.
Nieko nustabaus, nes jų doktrinos teigia, kad Dvasios Dovanų, kaip jas aprašo Biblija, būti nebegali, nes jos buvo skirtos buvo tik apaštalams, o dabar jau nebereikalingos. Jų jau nebėra... Nors brazilų baptistai turi kitokią nuomonę, kiek pastebėjau.
Gal jūs tiesiog prastai žinote doktrinas?

Sigis rašė...

Man rodos, autoriau turite seną nusistatymą šita tema. Susidariau tokią nuomonę, paskaitęs kelis jūsų įrašus, kuriuose vis pabrėžtinai pateikiate keistoką požiūrį tiek į baptistus, tiek į dvasines dovanas. Kažkodėl net pamaniau, kad šios dovanos yra jūsų tikėjimo pagrindas, nes mėgstate įžeidinėti turinčius kitokią nuomonę. O gal toks elgesys yra dar viena nežinoma dvasinė dovana? Gerų jums Naujų.

Linas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.