pirmadienis, lapkričio 15, 2010

Popiežiškoji krikščionių vienybės taryba minės 50 metų jubiliejų

 1960 m. popiežius Jonas XXIII Motu Proprio „Superno Dei Nutu“ įsteigė Krikščionių vienybės sekretoriatą. 1988 metais Jonas Paulius II apaštaline konstitucija „Pastor Bonus“ sekretoriatą pertvarkė į Popiežiškąją krikščionių vienybės tarybą.
50 metų jubiliejus bus paminėtas Popiežiškosios krikščionių vienybės tarybos plenarinės sesijos, vyksiančios lapkričio 15-19 dienomis, metu. Sesijos tema - „Link kito ekumenizmo etapo“. Jubiliejinius pranešimus skaitys Kenterberio arkivyskupas, Pasaulinės anglikonų Komunijos garbės primas ir Anglijos Bažnyčios vadovas Rowan Williams ir Pergamo ortodoksų metropolitas Ionnnis, atstovaujantis Konstantinopolio ekumeniniam patriarchatui.
Popiežiškoji krikščionių vienybės taryba vykdo du uždavinius. Pirma, kartu su kitomis Romos Kurijos dikasterijomis katalikų Bažnyčios viduje skleidžia autentišką ekumeninę dvasią. Tuo pat metu Taryba palaiko ryšius ir dialogą su kitomis Bažnyčiomis ir bendruomenėmis, jų asociacijomis, pavyzdžiui, su Ekumenine Bažnyčių taryba, kuri jungia beveik pusketvirto šimto Bažnyčių, bendruomenių, judėjimų, dažniausiai protestantiškos kilmės, bet taip pat ortodoksų. Taryba rūpinasi teologiniu dialogu, kartais trunkančiu jau dešimtmečiais, su ortodoksais, anglikonais, metodistais, liuteronais, reformatais, baptistais ir kt.

Komentarų nėra: