pirmadienis, lapkričio 15, 2010

Ieškoma būdų, kaip paimti tai, kas neskiriama

Ieškoma būdų, kaip iš gyventojų pajamų paiimti tai, ko jis pats neskyrė. Jau anksčiau buvo kilusios diskusijos dėl to, kad gyventojai galėtų skirti dalį savo mokesčių laisva valia. Įstatymas buvo priimtas, tačiau religinės organizacijos vis dėlto nesulaukė laukto efekto - gyventojai nenoriai skyrė savo pajamas, o trečdalis iš viso niekam neskyrė. Dabar Krikščionių partijos atstovas Seime Vidmantas Žiemelis pasiūlė, kad nepanaudotas 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) automatiškai atitektų, spėkite kam? Ogi  tradicinėms religinėms bendruomenėms. Kitaip sakant, skirsi ar ne -vis tiek tavo pinigai turi nusėsti ten. Tuo pačiu būtų paralyžiuotas visuomeninis judėjimas, o eilinį kartą pinigai atitektų religinėms organizacijoms, žinoma, pirmiausia katalikų bažnyčiai, sukurdami dar didesnį monopolį.
Tiesa, tokia iniciatyva palaikymo nesulaukė. Pritariama iniciatyvai, kad parama nebūtų grąžinama į biudžetą, tačiau ji esą turėtų atitekti fondui, kuris finansuotų įvairius nevyriausybinius projektus.
Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba  išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad tokiu V. Žemelio pasiūlymas vadinamas „viešųjų ryšių triuku, siekiant pagerinti „krikščionių“ partijos santykius su Bažnyčia”.
Tiesa, reikia pridurti, kad jeigu Lietuvoje pasakoma "A", po to seka ir "B".
.

Komentarų nėra: