šeštadienis, lapkričio 27, 2010

A.Dvorkinas tikino, kad apelsinuose ir obuoliuose... pasislėpęs velnias

Skandalingai išgarsėjęs kovotojas su sektomis Rusijoje A.Dvorkinas pasirūpino išgrūsti humanitarinę organizaciją iš Kristaus Išgelbėtojo cerkvės Maskvoje ir nutraukti  akciją "Дети-ангелы"(Vaikai - angelai), kuriame dalyvavo apie 1000 vaikų invalidų. Šventę humanitarinė organizacija "Пища жизни",  ir fondas "Адель", kurie vaikams turėjo dalinti apelsinus ir obuolius, saldumynus iš įvairių firmų. A.Dvorkinas apkaltino organizaciją, kad jie yra krišnaitai, o jų dalinamas maistas - pavojingas vaikams.
A.Dvorkinas ir jo padėjėja Tatjana Karpačiova bandė iš viso neleisti surengti šios šventės, o galiausiai įsiveržė į šventę ir pareikalavo arba nerengti šventės arba atimti iš vaikų dovanas. Po šito visi vaisiai ir saldumynai buvo išnešti į lauką ir ten dalinti tėvams ir vaikams, o Dvorkinas su padėjėja kėlė toliau skandalą. Fondo "Адель" atstovė, šokiruota isteriško kovotojo su sektomis elgesio, sakė, kaip A.Dvorkinas ir jo padėjėja Tatjana Karpačiova skambino ir įrodinėjo, kad obuoliuose ir apelsinuose pasislėpęs... velnias ir Krišna. Fondo vadovė mano, kad tie "kovotojai su apelsinais" patys turėtų gauti psichologinę, o gal net ir psichiatrų pagalbą.
Apie tai galima pažiūrėti ( http://www.youtube.com/watch?v=8IPdckInuNc).
A.Dvorkinas išgarsėjo savo knyga "Sektos", kuri išversta ir į lietuvių kalbą, joje - kiekviena religinė praktika parodoma kaip absoliučiai destruktyvi, savaime aišku, išskyrus stačiatikių. Beje, kažkodėl A.Dvorkinas ypač nekenčia krišnaitų, net buvo vieną sumušęs Maskvoje, po to turėjo aiškintis teisme už savo veiksmus.

Komentarų nėra: