antradienis, lapkričio 23, 2010

Egipte toliau puldinėjami koptai

Prie virtinės už[puolimų prisidėjo dar keletas. Lapkričio 15 d. naktį koptus krikščionis al-Nowahed kaime šiaurės Egipte užpuolė tūkstantinė musulmonų ekstremistų minia. Minia iš al-Nowahed ir aplinkinių kaimų sunaikino 22 koptų namus, galvijų ir keletą parduotuvių. Po incidento apie aukas nebuvo pranešta. Užpuolikai mėtė savadarbes bombas ir akmenis į krikščionių namus, taip pat susprogdino dujų cilindrus plėšdami vietines parduotuves.
Atakos prasidėjo po to, kai kaime pasklido kalbos apie 19 metų koptą krikščionį Hossam Noel Attallah ir 17 metų musulmonę Rasha Mohamed Hussein, kaimo mero giminaitę. Jie buvo pastebėti kartu bevaikščiojantys ir tada iškilo kaltinimai, kad Hossam išprievartavo merginą. Vis dėlto, liudininkai tai paneigė.
Įvykis tarp dviejų jaunų žmonių buvo paverstas pretekstu užpulti krikščionis, teigė Luksoro koptų katalikų vyskupas Joannes Zakaria Fides naujienų agentūrai.
„Laimei šiuo atveju policija greit įsikišo ir iškart įvedė komendanto valandą, užkirsdama kelią incidentams, kurie būtų padarę dar daugiau žalos“, pasakojo vyskupas Zakaria. Pasak jo, vietiniai krikščionys turi pagrindo manyti, kad juos bandoma prievarta atversti į islamą. Jaunos merginos yra ypač pažeidžiamos. Žinoma keletas incidentų, kai jauni musulmonai pastebėję krikščiones merginas bandė prievarta jas atversti į islamą, teigė Luksoro vyskupas.
Dar keletas panašių incidentų užfiksuota  kitose Egipto vietose. Pretekstai užpulti krikščionis visada tokie patys - jie išprievartavo musulmonę arba "išniekino" Koraną.

Komentarų nėra: