šeštadienis, lapkričio 13, 2010

Plėšikaujantis kareivis nužudė kunigą

Kongo Demokratinės Respublikos rytiniame Kivu regione, kuriame tokie epizodai nėra retenybė, pakeliui į parapiją lapkričio 8-ąją nužudytas kunigas Christian Mbusa Bakulene. 1968 metais gimęs kunigas buvo įšventintas 1998-aisiais, o savo paskutiniosios šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonu dirbo tik nuo šio rudens, praneša žinių agentūra „Fides“ ir "Vatikano radijas".
Kunigas su vienu parapijiečiu motociklu dienos vakare grįžo į savo parapiją. Prieš tai jie lankėsi kitoje parapijoje, iš kurios pasiėmė sielovadinės literatūros. Juos kelyje sustabdęs ginkluotas asmuo su karine uniforma pareikalavo pinigų. Gavęs menką sumą, prilygstančią pusei JAV dolerio, kurią turėjo su savimi keliautojai, supyko ir paleido kelis mirtinus šūvius į kunigą. Vėliau, iš dokumento sužinojęs jo tapatybę, spruko iš nusikaltimo vietos. Pasak gyvo palikto parapijiečio, jis galėjo būti apsvaigęs nuo narkotikų. Vėliau ir dar kiti žmonės paliudijo, jog jie pakelyje buvo sustabdyti ir apiplėšti to paties kareivio.
Kaip pasakojo italų misionierius kun. Cerruto, kuriam teko pasitikti velionio kūną ir dalyvauti jo laidotuvėse, smurtinė kunigo mirtis išprovokavo parapijos žmonių pyktį, kurių žvilgsniai nukrypo į vos už kilometro nuo nusikaltimo vietos esančią Kongo reguliariosios kariuomenės stovyklą. Žinoma, kad anksčiau tie kareiviai patys priklausė sukilėliams, nuo kurių turi saugoti vietos populiaciją. Jie nėra apmokyti, nėra disciplinuoti, dažnai negauna algų. Nenuostabu, anot kun. Cerruto, kad tie, kurie turėtų užtikrinti saugumą, patys įtariami plėšimais ir dar sunkesniais nusikaltimais

Komentarų nėra: