pirmadienis, rugsėjo 24, 2012

Vokietijoje valdžia skųs išeinančius iš katalikybės



Įdomi situacija Vokietijoje. Išeinančius iš Katalikų bažnyčios valdžia perduos perauklėjimui vietiniams kunigams.
Vokietijos vyskupų konferencija suderino su Vatikanu naują pasitraukimo iš katalikų bažnyčios reglamentą, praneša РИА "Новости". Vatikanas patvirtino dokumentą pagal kurį bet kuris katalikas, pasaulietinės valdžios institucijoms pareiškęs, kad išeina, (tai labai įdomu, išeitų, kad pasaulietinė valdžia aktyviai patarnauja) automatiškai netenka teisės į sakramentus, tačiau tai nereiškia automatiško atskyrimo nuo bažnyčios.
Vatikanas įpareigojo vyskupas, kad kai jie gaus informaciją iš pasaulietinės valdžios, vietinis kunigas turi kuo greičiau nueiti pas tą pilieti ir pabandyti jį perkalbėti.  To pokalbio gali būti 3 išeitys: jei užsispyrėlis nesutiks grįžti, jis netenka kataliko teisių, jei grįš – bus atstatytas, o jei pareikš, kad netiki bažnyčios mokymu ar Dievu, tada kunigas kreipsis į vyskupą, kad pradėtų atskyrimo nuo bažnyčios bylą. Va taip – pakrikštijo dar kūdikį, o kai nori išeiti, pasirodo, į tave turi didelių teisių...
 Vokietijos katalikų bažnyčia dėl kunigų pedofilijos skandalo kas mėnesį netenka tūkstančių narių ir jų iki šiol mokėtos dešimtinės. Sakykim, 2010 m. Katalikų bažnyčią paliko 120 000 vokiečių. Ir išėjimo tempai auga, štai 2011 m. Freiburgo katalikų vyskupija pranešė, kad per kovo mėnesį išėjo 2711 narys, Rotenburgo - Štutgarto vyskupijoje 2676 žmogus. Kaip keičiasi dinamika įsiplieskus skandalui gerai matyti stebinti Rotenburgo - Štutgarto vyskupiją, kurią sausio mėnesį paliko 921, vasario 1011, o kovo jau 2676 žmonės.
Freiburgo katalikų vyskupijoje skelbiama, kad išėjusių skaičius patrigubėjo, palyginus su 2009 metais.
Toks vokiečių sprendimas skaudžiai atsilieps Katalikų bažnyčios finansams, nes išėjusieji nebemokės bažnyčiai dešimtinės. Vokietijoje žmonės, priklausantys Katalikų bažnyčiai, moką dešimtą visų pajamų dalį kaip bažnytinį mokestį, kurį surenka valstybė.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Pirmą kartą girdžiu apie dešimtines katalikų bažnyčioje. Kiek žinau ten imami dideli pinigai už visokius patarnavimus, sakramentų suteikimą, bet dešimtinės... Jie gi kaip tik (katalikai - tikintieji) blogai kalba apie protestantiškąsias bažnyčias dėl dešimtinių.

Unknown rašė...

Gal tik Vokietijoje?

Linas rašė...

Vokietijoje valstybė surenka šį mokestį ir perveda katalikų bažnyčiai, tiesa, mokami berods 9 procentai.