pirmadienis, rugsėjo 03, 2012

Pakistanas - teisingumas stojo už krikščionę

Pakistanas - labai retas, bet teikiantis vilties atvejis -  teisingumas stojo už krikščionę, kuri buvo kaltinama sudeginus Koraną. Suimtas vienos iš mečečių imamas Halidas Džadun, kuris kaltinamas pats įmetęs į 11-metės krikščionės Rimšos Masich šiukšlių paketą lapus, išplėštus iš Korano.
Pats imamas Halidas Džadun ir apkaltino viešai mergaitę su Dauno sindromu, ir siekė, kad ją suimtų ir teistų už šventvagystę, išniekinus musulmonų šventąją knygą. Po to, kai kilo antikrikščioniški protestai ir daugelis vietinių krikščionių turėjo slėptis, pabėgo ir pats imamas, mat atsirado liudininkas, kuris teigė matęs imamo veiksmus. Dabar jis suimtas, tiesa, džiaugtis dar anksti - imamas suimtas dėl to, kad teismas išsiaiškintų visas detales.   O mergaitė, kaltinama šiuo "nusikaltimu" vis dar tebelaikoma kalėjime.
Pakistane krikščionys retai sulaukia teisingumo, mat laikomi antros rūšies žmonėmis, dažnai net ir nužudymo bylos nepasiekia teismo, tačiau šiuo atveju imamas neapskaičiavo, kad jį gali teisti ne už melą, o už tai, kad pats suplėšė Koraną. Tai ne pirmas atvejis, kai krikščionių gyvenamose vietose randami tariamai apdeginti Korano lapai, po to kyla pogromai ir persekiojimai.

Komentarų nėra: