trečiadienis, rugsėjo 12, 2012

Rusijos egzistavimo tikslas – išlaikyti Rusijos stačiatikių bažnyčią



Bažnyčios ir bažnytininkų nepripažinimas  šiandieniniame kontekste traktuojamas kaip rusofobija, antipatriotizmas, kadangi bažnytininkų sąmonėje visas Rusijos egzistavimo tikslas – išlaikyti Rusijos stačiatikių bažnyčią“,- rašo publicistas A.Nevzorovas. Jo manymu, „kirviu atliekama klerikalizacija“ daro stačiatikius pajuokos objektu, o ant biudžeto pinigų auginta patriotinė-religinė ideologija „stačiatikybė, savivaldybė, liaudiškumas“ – visuotinis popų lindimas į visas sritis, jų visokių poreikių tenkinimas biudžeto sąskaita ir nebaudžiamumas,  ima duoti priešingus rezultatus negu tikimasi.
Beje, autorius primena, kaip Rusijos stačiatikių bažnyčia stengėsi „pasitrinti į kojas“ ir į Borodino mūšio su prancūzais postamentą, mat buvo minimas 200 metų jubiliejus. Tačiau autorius primena masines stačiatikių bažnyčios dvasininkų išdavystes – du trečdaliai Mogiliovo popų prisiekė Napoleonui 1812 m., o Smolensko dvasininkija iškilminga procesija sutiko Napoleoną su ikonomis ir varpų skambesiu“,- primena A.Nevzorovas. 
Reiktų pridurti, kad faktiškai tas pats galioja ir Lietuvoje - katalikybė irgi įsitikinus, kad lietuvių tautos egzistavimo tikslas yra išlaikyti ir puoselėti katalikų bažnyčią.

Komentarų nėra: