antradienis, birželio 29, 2010

Negyvi prezidentai Katedroje nepageidaujami


Lietuvos katalikų hierarchai metė stambų akibrokštą visuomenei - atsisakė priimti prezidento Algirdo Brazausko karstą. Beje, A.Brazauskas buvo tas žmogus, kuris rūpinosi Vilniaus arkikadedros grąžinimu bažnyčiai.
Galbūt reikia peržiūrėti ir inauguracijos iškilmes, nebereikia negyvų prezidentų, tai kam reikalingi ten ir gyvi? To nesuprato ir kitas prezidentas Valdas Adamkus, beje, jo pastangos pakeisti katalikų hierarchų nuomonę irgi nebuvo išgirstos.
Dienraščiui „Lietuvos rytas“ vadindamas Algirdą Mykolą Brazauską doru kataliku, prezidentas Valdas Adamkus neslėpė, kad jam nesuprantamas Lietuvos katalikų bažnyčios vadovų nenoras leisti įnešti į Vilniaus arkikatedrą mirusio prezidento karstą.
"Kalbėjausi su Lietuvos katalikų bažnyčios hierarchais ir pareiškiau įsitikinimą, kad Prezidento A. Brazausko palaikai turėtų būti pagerbti Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, bet nebuvau išgirstas. Skaudu, kad Bažnyčia nepanoro jo karstui atverti šios šventovės durų, - dienarščiui sakė V.Adamkus. - O juk būtent A. Brazauskas grąžino Arkikatedrą tikintiesiems. Manau, kad jis gyveno kaip doras katalikas, pats ne kartą mačiau jį einantį priimti Komunijos, žinau, kad jam buvo suteiktas paskutinis patepimas. Laidojame prezidentą kataliką. Todėl nesuprantu, kokios kliūtys trukdo Bažnyčiai pagerbti A. Brazausko palaikus Arkikatedroje. Manau, kad tai didelė klaida".

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o ka kataliku vyriausieji sake? kodel atmete didiji AMB?

Anonimiškas rašė...

Mirusiam žmogui jokios pudros negalioja, reikėjo tokiu būdu ir gyvo neįsileist.
L

Anonimiškas rašė...

gyvas AMB buvo itakingas tai reikejo pasiblatint, o mirusieji nesikandzioja, taip kad galima pradet ir morales etalono sargius vaidint ar dar ka nors..

K.

Klaida rašė...

Vaikus tvirkinti ir finansinese machinacijuose dalyvauti tai normalu ir etiska o del Brazausko pradejo moraliniu dorybiu laikytis... vienu zodziu veidmainiai.

Del ko neileido, jie gi pasisake: mazdaug nenori triuksmo ir betvarkes Katedroje na ir ju manimu AMB buvo amoralus zmogus... o is tikruju, manau viskas del valdovu rumu, kunigai buvo labai jais nepatinkinti, aisku kad bus nepatenkinti tiek pinigeliu ten sukosi o AMB jiems nieko nedave))))

Linas rašė...

ką čia ie besakyt, bet manau daugeliui akys plačiau prasivėrs