trečiadienis, birželio 16, 2010

"Tikėjimo žodis" dvasios atgaivos ieško ... vienuolynuose


Bendrija "Tikėjimo žodis", dalyvaujanti ekumeniniame judėjime, žengė naują žingsnį - - dvasios atgaivos, tarnavimo Dievui pavyzdžių ieško ... vienuolynuose. Apie tokią vieną išvyką paskelbė "btz.lt".
Rašoma: "Birželio 12 dieną Vilniaus bažnyčios „Tikėjimo žodis" merginų namų grupelė apsilankė Kaišiadorių rajono Paparčių kaime esančiame Betliejaus Mergelės Marijos ėmimo į dangų ir Šv. Bruno kontempliatyviame moterų vienuolyne... Vienuolyno bažnyčioje, kurią aplankėme laukdamos susitikimo, išgyvenome ypatingą dvasios ramybę, laikas tarsi sustojo pašėlusiame pasaulio ritme, pasijutome lyg atsisėdusios prie Viešpaties kojų ir, kaip Marija, pasiruošėme Jo klausyti. Visi mūsų supratimai, gyvenimo planai, mūsų naštos, atsidūrė ant Jo aukuro".
Kaip rašoma straipsnyje, "Tikėjimo žodis" narės suprato, koks didelis palaiminimas užsidaryti vienuolyne:"Po to vykęs bendravimas su viena iš vienuolių dar kartą patvirtino liūdną tiesą - mums trūksta laiko pabūti slaptoje su Dievu. Todėl ne nuostabu, kad dažnai esame pavargę, nusivylę, pilni abejonių. Klausantis vienuolės pasakojimo, ankstesnės mintys - kaip įmanoma palikti viską ir užsidaryti tarp keturių sienų su Dievu - pasikeitė į visiškai priešingas: koks tai didelis palaiminimas būti pašauktam sėdėti prie Viešpaties kojų ir klausytis Jo per dienų dienas. Vienuolės švytintis veidas tik patvirtino šias mintis".
Tęsiant ekumeninė bendravimą dabar beliko laukti bendrų "Tikėjimo žodio" ir katalikų grupių piligriminių žygių į Lurdą ir Fatimą.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

TŽ renkasi tai, kas yra geriausia,- nuo issigalvotu dalyku zengia prie tikruju,- belieka ir kitiems to palinketi - rinktis geriausia

Linas rašė...

Tai kad vienuolynai būtent ir yra žmogiškas išsigalvojimas:)
Jei nesutinkat, prašyčiau nurodyti, kuris iš Kristaus mokinių ar apaųtalų sugalvojo gyveno atsiskyręs, taigi, kas išgalvojo vienuolynus?

Olgerdas rašė...

Kurie cia tikri dalykai? Vienuolynai, deives Marijos garbinimas? Nejuokinkit.

Anonimiškas rašė...

Jei laikytis šios "filosofijos",Jėzus turėjo pasilikti pas Tėvą ir mėgautis Jo buvimu.Suprasčiau,jei ten būtų paruošiami žmonės.kurie po to eitų į pasaulį.

Anonimiškas rašė...

Jei laikytis šios "filosofijos",Jėzus turėjo pasilikti pas Tėvą ir mėgautis Jo buvimu.Suprasčiau,jei ten būtų paruošiami žmonės.kurie po to eitų į pasaulį.