pirmadienis, birželio 28, 2010

Šv. Pijaus X brolijoje šventinimai... neteisėti

šv. Pijaus X brolijoje buvo įšventinti nauji 8 kunigai, taip pat vienas benediktinų vienuolis. Įšventinimo apeigos vyko JAV, Minesotos valstijoje, kurioje Brolija turi savo seminariją. Apeigoms vadovavo Brolijos arkivyskupas ispanas Alfonso de Galaretta. Pranešama, kad numatoma įšventinti tris diakonus Vokietijoje.
Šie šventimai, vatikano teigimu, yra neteisėti.
Popiežius pažymėjo, jog kol su Brolija nebus išsiaiškinti doktrininiai nesutarimai, tol ji neturės kanoninės pozicijos katalikų Bažnyčioje. Tai reiškia, kad dabar šv. Pijaus X brolijos vyskupų vykdoma veikla yra neteisėta, tad neteisėti ir paskutinieji šventimai.
Pijaus X brolija iš pradžių atsirado kaip judėjimas, kuris nepriėmė Vatikano II Susirinkimo mokymo dėl religijos laisvės, ekumenizmo, kolegialumo bei liturginės reformos, sakydamas, kad tai neleistinas katalikų Tradicijos iškraipymas. Formaliai Brolija buvo įsteigta 1970 metais. 1988 metais jos lyderis arkivyskupas M. Lefebvre ir vyskupas A.de Castro Meyer be popiežiaus leidimo ir pritarimo įšventino keturis naujus vyskupus. Užtai visi šeši automatiškai užsitraukė ekskomunikos bausmę.

Komentarų nėra: