šeštadienis, rugpjūčio 06, 2011

Žinomą Kabalos specialistą rabiną nužudė nepatenkintas klientas

Izraelio policija tiria garsaus rabino Elizerio Abuchaciro žmogžudystę, kuri įvyko tiesiog tada, kai jis priiminėjo lankytojus. Rabinas, kuriam buvo 70 metų, buvo vieno iš žinomiausių sefardų teisuolių ir stebukladarių Izraelio Abuchaciro, žinomo kaip Baba Sali, anūkas. Kaip ir jo žymusis senelis, jis buvo geras Kabalos - ezoterinės judaizmo krypties - specialistas, pas jį patarimų traukdavo ir paprasti žmonės, ir politikai ar verslininkai.
Senolį peiliu nudūrė vienas iš nepatenkintų klientų - 42 metų vyriškis, kuris keletą kartų konsultavosi pas jį šeimos klausimais. Žudiko nesulaikė net ir apsaugininkai.
ZMAN.com.
Beje, kad kabalos specialistas rabinas ne toks jau išmintingas, o gal net ir sukčius, tvirtino daugelis jo klientų, juo buvo susidomėjusi ir FTB, mat rabinas kartą per metus vykdavo į JAV, kur prisistatydavo "kabalos specialistu", turinčių antgamtinių savybių, o už seansą rabinas gaudavo keletą tūkstančių dolerių. Daugelis klientų, nematydami rezultatų rabiną paduodavo į teismą. Sakykim, sutuoktinių pora buvo išrašiusi rabinui čekį už 100 tūkstančių dolerių, mat labai norėjo vaikų. bet nei pinigų, nei vaikų - toks rezultatas.
Rabino Elizerio Abuchaciro klientūros pareiškimus tyrė ir Izraelio policija, tiesa, teismo tai nepasiekdavo.

Komentarų nėra: