antradienis, rugpjūčio 02, 2011

Islame žmonos - pagal svorį

Vakaruose stebime vaikų teises, pauglių norus, o va islame klausimai sprendžiami daug paprasčiau - dabar leidžiama ištekinti dukteris net tada, kai jos dar guli lopšyje. Tiesa, tikromis žmonomis jos gali tapti tik tada, kai "atlaikys vyro" svorį. Beje, tokias absurdiškas mintis kelia ne kokie tamsūs kaimiečiai, o aukščiausi Saudo Arabijos teologai. Beje, dar ir pasiremdami pranašo Muchamedo pavyzdžiu.
Žymus Saudo Arabijos teologas Salechas al Fauzanas išleido fetvą, religinį dekretą, kuris leidžia ištekinti dukras dar mažametystėje, praneša "Интерфакс-Религия", o tai tampa iššūkiu Saudo Arabijos valdžiai, kuri stengiasi padidinti būsimų nuotakų amžių, nes spaudžia tarptautinė bendruomenė. 
Salechas al Fauzanas yra dviejų aukščiausių karalystės religinių organų narys, kuris turi teisę leisti fetvas, kurias gali naudoti teismai.  "Teologai sutinka, kad tėvai dukteris gali tekinti, net jeigu jos guli lopšyje. Bet vyrai negalės su jomis suartėti intymiai iki to laiko, kol mergaitės negalės atlaikyti ant jų gulinčio suaugusio vyro svorio" - sakoma fetvoje.  Jis pateikė ir kaip pavyzdį musulmonams nurodė, kaip elgėsi islamo pranašas Muchamedas vedybų atvejų. Jis vedė jauniausią žmoną Aišą, kai tai tebuvo... 6 metai, bet artumo su savo vyru ji nepatyrė kol nesulaukė... 9 metų amžiaus.
Vis dėlto tvirtinama, kad nepaisant aršaus islamo teologų pasipriešinimo bus įvestas minimalus amžius, kada merginos gali tekėti, tikėkimės, kad nebus sekama Muchamedo pavyzdžiu ir jis nesudarys 6 metų.

Komentarų nėra: