pirmadienis, rugpjūčio 29, 2011

Teatro būrelis renkasi ketvirtadieniais...

Bendrijos "Tikėjimo žodis" tapatybės ieškojime toliau, turbūt, vyksta dramatiški pokyčiai - iš ekumenizmo propagavimo pereinama į menų pažinimą ir vis dažniau pamoksluose ir straipsniuose nyksta ekumenizmo manifestai, o jų vietą ima užimti meno terminai, pavyzdžiai.
Jau anksčiau pastorius Darius Širvys http://www.btz.lt/ išspausdino straipsnį "Tikėjimo dramos eskizai", kur remiasi jau nebe apaštalų mokymu, o ... Viljamu Šekspyru ir tikėjimą, Evangeliją ir Dievo darbą pateikia tiesiog kaip ... teatrą.
Toje pačioje svetainėje  rasime ir Kevin Vanhoozer straipsnį "Gerai surežisuotas pasaulis?", kuris pradedamas skirsniu "Te­olo­gi­ja, kul­tū­ra ir her­me­neu­ti­ka", kuriame rašoma:Vi­sas pa­sau­lis - sce­na,
O žmo­nės - tik ak­to­riai.
Kiek­vie­nas tu­ri sa­vo vaid­me­nis
Ir per gy­ve­ni­mą su­vai­di­na jų ne vie­ną.

Vil­ja­mas Šeks­py­ras. „As You Li­ke It" („Kaip jums pa­tin­ka")
O dar rasime ir Šiaulių pastorės
Anželikos Krikštaponienės naujausią pamokslą "Tarnas eschatologinėje dramoje".

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

visi paskutinieji straipsniai-tustybiu muge.Nezinau,kas pasidare daugeliui krikscioniu,bet jie tapo tusti,nuobodus,pavirsutiniski,nieko nebesugebantys giliau parasyti apie tikejima,vien tik pletku pobudzio rasiniai.Liudna!

Anonimiškas rašė...

Na ja...tikrai taip nera. Reikia paieskoti, tikrai giliu dalyku galima rasti krikscioniu izvalgu, minciu, komentaru...

Anonimiškas rašė...

Kai juokiames is kito, nemanykime, kad Dievas to nemato.
Kazkas panaudoja teatro tema tam, kad kazka suprasti, o kazkas net nenori nieko suprasti, nes pats yra aktorius. Ne aktoriai, bet nuolankieji paveldes Dievo karalyste.
Pasaulis stebi krikscioniu tarpusavio bendravima ir daro isvadas.

Anonimiškas rašė...

Pritariu paskutiniam anonimo komentarui :)

Linas rašė...

Verstinių str lab gerų yra. bet vertėjai matyt irgi taiko į generalinę liniją, taigi, dabar bus daug meno. Dostojevskis sakė - grožis išgelbės pasaulį, gal dabar taip ir bus.