penktadienis, rugpjūčio 05, 2011

Taip Haroldas Afflu pamokslavo be žodžių

24 komentarai:

Kęstutis rašė...

Panašu,kad aplamai nesuprantate kas tai yra pamokslas,jei šitą pantomimą ir publikos linksminimą vadinate pamokslu.
Apgailėtina.

Linas rašė...

Suprantantiems belieka publiką susirinkti ir pademonstruoti:) sėkmės

Kęstutis rašė...

"Publika surinkti ir pademonstruoti"..Linai,jūs krikščionis,ar tik tuo tikite,nes randate save panašiu į tuos,kurie vadinasi krikščionimis? Iš Dievo malonės jau kurį laiko tarpą pamokslauju Dievo Žodį,nors pats iš savęs neesu tam tinkamas,bet žinau kas tai yra

Anonimiškas rašė...

Po tokio pamokslo anykstenai prades tyliai mastyti ir pamokslaus kitiems tik ranku judesiais :)

Linas rašė...

Kęstuti, argi tu laikai kažką lygiu sau?:) Ką tas žmogus besakytų, tu vis tiek rastum prie ko prikibti, juk ne iš tavo balos:) Šaunu, kad pamokslauji, bet gal būtų gerai biški būt nuolankiasniam ir atsikratyt polinkio teist, nes isšilakstys klausantieji arba bus taip numūčyti, kad svirduliuos. Žinau, kokia konfesija turi tokius polinkius - teist, taisyt, pasikelt į išdidumą nuo apsiskaitymo ir studijavimo. Gėlių yra visokių spalvų, žmones ir pamokslininkus irgi nematuok pagal savy.

Kęstutis rašė...

Linai,ar gi aš ką nors lyginu su savimi? Buvau šio pastoriaus tarnavime ir negirdėjau ten pamokslaujamos Kristaus Evangelijos. Užtat sėkmės "evangelijos" ir pozityvaus mąstymo apie "save brangiausiąjį" pamokymų buvo sočiai,net su spec. efektais. Ir be abejo - pažadų,kad Dievas visiems geras ir visus myli. Paskaityk čia,ką DIEVAS sako apie tokius pažadus dalijančius be jokios atsakomybės visiems be išimties..:
(Jer 23,17)" Jie sako tiems, kurie niekina mane: 'Taip kalba Viešpats: 'Jūs turėsite ramybę', ir kiekvienam, kuris seka savo širdies užgaidas sako: 'Jums neatsitiks nieko pikto'"
Linai,aš neturiu reikalo su niekuo lygintis. Bet tame,ką pamokslavo šis pastorius nėra Dievo pažinimo,o tik paviršutiniškas,sielinis,išorinis atitikimas savo užimamai pozicijai bažnyčioje. Ir daug pigių emocijų,vaidinimo publikos simpatijoms įgyti. kalbėjimo tai,kas visiems patinka.
Man buvo baisu tame susirinkime žiūrėti į žmogų,šitaip besielgiantį su Dievo vardu,Jo Žodiu ir Kristaus Bažnyčia.
O jūs,Linai,galite galvoti apie tai ką tinkamas - jūsų teisė.

Linas rašė...

Kęstuti, nenoriu aštrint situacijos, bet keistas tu žmogus - eini ten, kur žinai, kad tau nepatiks. niekada taip nedaryk:) O iš kitos pusės, kiekvienas gauna pagal savo tikėjimą. tau ir reikia klausyti apie pozityvų mąstymą, nes tai ne niueidžo terminas, o evangelijos žinia - mąstykite apie tai, kas aukštybėse. Tavo fokusas beveik absoliučiai neigiamas ir beveik niekuo nesiskiria nuo pasauliečių, tik kad pridedi Biblijos eilutes. Nekalbu apie tai, kad viskam reikia pritart. Neigiamas fokusas ne kuria, o griauna. Jis negali pastatyti nė vieno nuvirtusio degtuko, tik konstatuoti kad jis nuvirtęs. Tiesiog leidi vėjais savo gyvenimą - krikščionį pažinsi iš to, kad jis teigia, o ne neigia - tai bendra lietuviško kristianizmo liga - viskas blogai, viskas ne taip, turi būti taip. Biblija sako "Gyvas šuo vertesnis už mirusį liūtą". Šuo menkas padaras, bet jis gyvas, kvailai skalina, liežuvį kaišioja uodegą vizgina. Jis gyvas, pozityvus, o liūtas, nors ir pats žvėrių karalius, bet miręs - neigiamas.
O tas žmogus, kuris pamokslavo yra teigiamas, kas sakė, kad pamokslas turi nusileisti į pačias hermaneutikos gelmes, tik tada jis ko nors vertas. jis nusileisti turi į Dievo gelmes, o kartais Dievas atneša tik vieną tokį atrodytų, pakvailiojimą, bet jis visiškai atstato nuvargusius, nes "ne galybe, ne jėga, o mano Dvasia". Tai yra tokie paslaptingi dalykai, kad mūsų protui neįkabint. Soli Deo gloria.

Anonimiškas rašė...

Dvasiniams kudikiams reikalingi tokie pamokslininkai,nes jie moka pralinksminti kudikius.Kudikiams juk daug nereikia,-uztenka tik keistu ranku judesiu,pabirbinimo lupomis,papliauskejimo liezuviu-ir jie gyvi :).

Zita rašė...

Nusipirko žmogelis už visus pinigėlius tokį jau visai nieko automobilį. Dar pagyveno, pasitaupė ir nusprendė šiek tiek pagerinti savo mašiniuką – įsigijo tiuningą madingą. Pažiūrėjo, pasidžiaugė, kad gerai atrodo ir dar pasitaupęs priedų gerai išvaizdai įsigijo. Paskui, žiūri, kad paremontuoti reikia – kai kur parūdijo, kai kur spalva pabluko nuo oro. Ir vėl taupo, ir vėl pluša prie savo automobilio. O kaimynai stebisi ir giria – gražus automobilis, gražus.
O pamokslininkas sako: „Galvoti reikia, galvoti...“
Gal dar pasitaupius pagaliau benzino tai mašinai įpilti reikia...:)

Anonimiškas rašė...

Na kaip galima sakyti kudikiams,kad jiems reikia galvoti:)?Jiems,visu pirma,reikia augti,kad uzaugtu,ir tik po to jie gales mastyti.

Zita rašė...

Kūdikiai džiaugiasi Tėvo buvimu šalia :)
Aš čia suaugėliams pasiūliau pamąstyti. Keista, kad nesupratot. Gal, mano kaip kūdikio kalba dar neaiški. Na, bet jūs suaugę ir patys išsikapstysite, o mane Tėvas supranta ir aš Jį suprantu. Tai ar man dar ko nors trūksta :))))

Anonimiškas rašė...

Kudikiams reikia augti.Tevas ne tik buna salia,bet dar ir maitina,nes Jam rupi kudikiu augimas.
Tau dar truksta ugio :)

Zita rašė...

Tai užtai ir stiebiuosi :)

Kęstutis rašė...

Kalbant apie šį pastorių,noriu priminti ankščiau buvusią diskusiją apie jo žmonos pamokslavimą ir jų abiejų tarnavimą. Šis tarnavimas AIŠKIAI prieštarauja Šventajam Raštui (1 Tim 2,12). Be abejo,toks tarnavimas neprieštarauja Šventojo Rašto aiškinimui,kurį pateikia Jį apeinantys,bet pačiam Dievo Žodžiui tai prieštarauja akivaizdžiai.
Nenoriu leistis į ginčus,bet,su visu nuolankumu, noriu jums parodyti į galimą priežastį,kodėl jūsų neįtikina Šventasis Raštas,bet įtikina Jį aiškinantys taip,kaip jiems - ir jums - patinka.

(Tit 3,3)" Juk ir mes kitados buvome neprotingi, NEKLUSNŪS, apgauti, vergaujantys įvairiems geiduliams ir malonumams, gyvenome pilni pykčio ir pavydo, neapkenčiami ir nekenčiantys vieni kitų"

Neklusnūs - ἀπειθεῖς - "apeitheis" :
- nenorintys būti įtikinti Dievo. Šis nenoras pasireiškia išoriniame nepaklusnume.
- nepaklusnumas dėl nenoro įsitikinti.
- to pradžia tampa atsisakymas priimti tai,ką Dievas vertina dėl to,ką vertina pats žmogus,atsisakant tuo pačiu pripažinti Jo valios pranašumą prieš savąją valią.
- nepaklusnus žmogus - tai toks žmogus,kuris nesileidžia įtikinamas ir vadovaujasi sąmoningu netikėjimu,tai yra atsisakymu būti įtikintu Dievo Žodžio.
- nepaklusnumas stovi ant sprendimo atmesti Dievo siūlomą tikėjimą,tai yra ant atsisakymo įtikinti savo širdį būtinybe paklusti Jo valiai ir Jo Žodžiui.

Raštas sako,kad mes,krikščionys,visi BUVOME tokie. Tačiau..jei žmogus vadinasi krikščioniu,tačiau LIEKA tokiu pat nepaklusniu Dievui ir Jo Žodžiui,koks yra netikintis..tada nematau pagrindo ploti jam katučių ir džiaugtis pozityvaus mąstymo paskaitomis. Tai pirma.
O antra..toks pat nepaklusnumas Dievo Žodžiui tuose,kurie giną nepaklusnumą kaip dorybę..ir,kaip jau minėjau,šis nepaklusnumas turės ( ir jau dabar turi - neabejotinai) išorines išraiškas,kurios turės tragiškas pasekmes..
(Gal 6,7-8) "Neapsigaukite! Iš Dievo nepasišaipysi. Ką žmogus sėja, tą ir pjaus. Kas sėja savo kūnui, tas iš kūno pjaus supuvimą, o kas sėja Dvasiai, tas iš Dvasios pjaus amžinąjį gyvenimą." Nepaklusnumas Dievui - apeitheis - nešą mirtį ir joks pozityvizmas ar šūkaliojimai,ar riksmai "aleliuja" šito NEPAKEIS.
Apie šitai pamastykite..

Linas rašė...

Kęstuti, nu trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių:)
Nu labai tau tos moterys trukdo, va net visa teologija sukurta, tačiau, kaip jau parodžiau, pats Paulius sveikina moteris - tarnautojas, bažnyčių vadoves, nes sveikina jas pirma, o paskui tik jų vyrus. Taigi, graži dėstoma teologija yra niekinė,nes prieinama išvados, kad "moteris išsigelbės gimdydama', o kurios negimdo - pragaran... Besižavėdami tvarka kai kurie nori būti teisesni už apaštalus. Todėl patariu nesisvaidyt dangaus bausmėmis, neprikaišioti, kaip kiti ko nesilaiko, o pergalvok savo "aiškią teologiją" šiuo klausimu, nes joje - skylė ant skylės.
Tokia teologija gali būti, nieko ji nekeičia išgelbėjimo klausimu, tačiau yra tik dalinė, todėl ne padeda augti, o tik trukdo.
Kęstuti, jei nori įrodyti savo tiesą, prašau įrodyti, kad moteris yra mažesnis žmogus arba kad mažesnis naujas kūrinys Kristuje.
Ir jeigu kažkas, kaip teigi, nesilaiko to ar ano, tu net nenori matyti, kad moterys buvo Pauliaus bendradarbės ir bažnyčios tarnautojos. Labai kvaila remtis Pauliumi, o nedaryti, kaip Paulius pats darė ir įsivaizduoti kad stovi "ant apaštalų mokymo". Pakartosiu dar kartą - negalima išsirinkti, kas patinka, Bibliją visą reikia priimti

Anonimiškas rašė...

Tiek Kestuciui,tiek Linui truksta kazko,kad pamatytu pilna vaizda apie moteris :)
Kestutis daugiau i raides puse krypsta,Linas,ignoruodamas raide-i lankas :)
Na,negi jums vis dar neaisku,ka Paulius norejo pasakyti apie moteris?Viskas juk labai paprasta:moteris gali pamokslauti,pastoriauti,butu baznycios tarnautoja(diakone),bet ji negali vadovauti broliams,bet turi buti po broliu valdzia.Seserys turi buti padengtos broliais.Stai ir viskas,jei jau taip trumpai kalbant.
Moterys,Senojoje Kurinijoje,yra silpnesni indai,1Pt:3:7,bet Naujajame Kurinyje-nebera nei vyro,nei moters Gal:3:28,bet visa ir visuose-Kristus Kol:3:11.
Bet mes dar gyvename Senojoje Kurinijoje,ir turime paklusti tai tvarkai,kuri buvo nustatyta Senajai Kurinijai,kad moteris turi buti po vyro galva (valdzia),del jos pacios saugumo,tuo paciu liudydama angelams,kad ji paklusta Dievo valdymui.

Linas rašė...

nu su annimu sutinkame:)pas mumis taip ir yra

Kęstutis rašė...

Linai,kas tau sakė,kad Paulius sveikina bažnyčios vadoves moteris? Tai tuščia prielaida, išsigalvojimas,o dar kitaip - sofizmas. Jo esmė yra tokia : "Sokratas turi galvą. Katė turi galvą. Reiškia, Sokratas yra katė. " Tavo atveju tai skamba taip "Paulius sveikina brolį,kuris,žinome,buvo bažnyčioje vadovas. Paulius sveikina moterį. Reiškia moteris yra bažnyčios vadovė"...Linai,tai yra niekinė logika,demagogija,kuria naudojasi visi bedieviai,kurie garbina save pačius,kurių deklaruojama meilė Dievui iš tikrųjų,pažvelgus giliau,nei stovi išpūsti lozungai, skamba taip: "aš taip stipriai myliu save patį, taip stipriai,jog tai meilei realizuoti man reikalingas Dievas - kad MAN gerai būtų"...Linai,TAI STABMELDYSTĖ. Štai kodėl tavęs neįtikina Dievo Žodis.

Linas rašė...

Kęstuti, nu baik nusišnekėti, sarmata ir skaityti, auklėk savo denominaciją, o čia žmonės skirtingi, neužsimiršk. Čia ne manęs neįtikina, bet tu atsisakai matyti toliau, negu traukia tavo abejotina doktrina. Tai gal neperkelk savo ligų ant kitų. Pozityviai mokykis mąstyti, pozityviai, nes jei taip ir toliau, dar pora komentarų ir imsi visus prakeikinėti ir insivaizduoti, koks esi tikrasis tarnas. Tarnauji doktrinai ir tarnauk, aš gi tam neprieštarauju, tik priminsiu, kad reikia Dievui tarnaut, o ne doktrinai keliaklupsčiaut. Tu Dievo paklausk, ką Jis tau atsakys. O doktrinos visos yra Biblija grįstos, net ir tai, kad reikia garbinti šventuosius ar skaistykla.

Anonimiškas rašė...

Kestutis zino uz visus geriau, o dar gi ir pastorius...Kazin kodel jauciu isdidumo dvasia tavyje Kestuti, nesupyk :)

Ramaškė rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Ramaške, o kas čia tave orbitru paskyrė?

Ramaškė rašė...

Niekas nepaskyrė,nesigasdink.Muškitės toliau.Atsiprašau už kvailumą,kad neišturėjau ir užsukau į tokį svarbų reikalą.Daugiau nepasikartos.Sudie.

Linas rašė...

Oi kokie mes viską žinantys ir jautrūs, Ramaške, beje ir kiti jautrūs:) Tu čia nuosprendį paskyrei ir nubaudai. Tik ne taip žiauriai....