antradienis, gegužės 04, 2010

Ne visas Prancūzijos sekmininkų bažnyčias lengva suskaičiuoti


Vienoje iš sekuliariausių Europos šalių - Prancūzijoje, sėkmingai gyvuoja daugybė sekmininkiškų bažnyčių, maldos grupių ir judėjimų, kurios kuriasi imigraciniu pagrindu. Dažniausiai tai smulkūs verslininkai, kurie tampriai susieti su imigrantų bendruomene. Tiesa, šių bendruomenių narius sunku suskaičiuoti, nes jie labai mobilūs, todėl tokios grupės ir bažnyčios neįtraukiamos į statistiką.
Oficialiai Prancūzijoje šiandien yra apie 200 000 krikščionių sekmininkų – charizmatų. Tai sparčiausiai auganti krikščionių grupė sekuliarioje Prancūzijos aplinkoje, beje, labai agresyvioje tikėjimo atžvilgiu.
Prancūzijoje stambiausi sekmininkų susivienijimai yra Čigonų evangelinė misija, kuri sudaro pusę visų sekmininkų – charizmatų. Joje šiuo metu skaičiuojama apie 100 000 narių. Toliau „Dievo asamblėja“ – 70 000 narių, ir kitos smulkesnės organizacijos, pavyzdžiui, Apaštališka sekmininkų bažnyčia(1000 narių), Dievo bažnyčia Prancūzijoje (1000 narių) ir t.t. Protestantų federacijoje Prancūzijoje kaip narės dalyvauja 9 sekmininkų bažnyčios arba bažnyčių sąjungos.
www.protestant.ru

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

„Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias veda į pražūtį, ir DAUG yra juo įeinančių. O ankšti vartai ir siauras kelias veda į gyvenimą, ir tik NEDAUGELIS jį randa“.

Anonimiškas rašė...

„Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias veda į pražūtį, ir DAUG yra juo įeinančių.
O ankšti vartai ir siauras kelias veda į gyvenimą, ir tik NEDAUGELIS jį randa“.
Kaip buvo Nojaus dienomis išsigelbėjo 8 sielos, taip bus ir.... iš 2 milijonų išėjusiųjų iš Egipto į pažadėtąją žemę įėjo tik du, kai gimė Kristus tik keletas žmonių žinojo, kas Jis...