pirmadienis, gegužės 17, 2010

Katalikai Italijoje organizuoja palaikymą popiežiui


Katalikai Italijoje organizuoja palaikymą popiežiui pedofilijos skandale tarsi tai būtų stichinė nelaimė iš išorės užgriuvusi katalikybę.
Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį šv. Petro aikštėje Romoje susirinko pareikšti savo paramą popiežiui Benediktui XVI pedofilijos skandale. Policijos duomenimis, solidarumo mitinge dalyvavo daugiau kaip 150 tūkst. tikinčiųjų. Jie laikė rankose plakatus su užrašais "Kartu su popiežiumi" ir "Nebijokite, Jėzus įveikė blogį". Pareikšti solidarumą Katalikų Bažnyčios vadovui žmones sukvietė Italijos katalikiškos organizacijos. Tikintieji iš visų šalies dalių į Romą buvo vežami autobusais ir traukiniais. Popiežius kreipėsi į minią, pareikšdamas, kad "gražus ir spontaniškas tikėjimo liudijimas" jam yra paguoda. "Dėkui, kad esate ir dėkui už jūsų pasitikėjimą, - sakė Benediktas XVI. - Visa Italija yra čia". Jis dar kartą pasmerkė vaikų seksualinį išnaudojimą. "Tikrasis priešas, kurio reikia bijoti ir su kuriuo reikia kovoti, yra nuodėmė", - kalbėjo jis.
Tačiau reikia pabrėžti, kad tai jau pavėluota reakcija - daugybę metų dangstyti pedofilai taip ir nebūtų pasmerkti, jei ne žiniasklaida ir visuomenės spaudimas. Vatikanas iki to buvo kurčias ir aklas "tikrajam priešui".

Komentarų nėra: