šeštadienis, gegužės 29, 2010

Slaptosios kunigų žmonos reikalauja celibato panaikinimo


Kai pasaulyje svarstoma, ar tik ne celibatas kaltas dėl didžiulio pedofilijos skandalo Katalikų bažnyčios dvasininkų gretose, o Vatikanui griežtai neigiant bet kokį celibato ir pedofilijos ryšį, netikėtai iniciatyvos ėmėsi moterys, kurios pasiuntė Benediktui XVI beprecedentį laišką, kuriame prašo panaikinti celibatą, praneša "The Guardian".
40 italių slaptųjų katalikų kunigų ir vienuolių žmonų, rašo, kad "kunigui būtina gyventi tarp jo brolių - žmonių, mylėti ir būti mylimam".
Tik trys moterys paskelbė savo pavardes. 42 metų Stefani Salamone - viena iš jų. Ji dirba menedžere ir jos santykiai su kunigu truko 5 metus. Ji tvirtina, kad katalikės įpratusios su pagarba žvelgti į bažnyčios tarnautojus, o kunigo mesta katalikė dažnai praranda pasitikėjimą visais vyrais.
Moterys prašė popiežiaus supratimo, kad jų laimė yra trumpalaikė, nes išpuola tik reti susitikimai, o likusį laiką su savo vyrais jos dalinasi tik abejonėmis, baime ir neužtikrintumu.
Moterys, beje, visai gerai laiške argumentavo celibato dirbtinumą - įrodė, kad daugelis apaštalų buvo vedę, net popiežiai iki IX amžiaus taip pat buvo vedę. Moterys įrodė, kad celibatas - ne Dievo duota "dovana", o žmogaus sugalvotas", cituoja jų laišką "Интерфакс-Религия".
Jei ir kitose šalyse kunigų ir vienuolių mylimosios susivienys, gali paaiškėti, kad celibato senokai nebesilaikoma dideliais mastais.

Komentarų nėra: