penktadienis, gegužės 21, 2010

Krikščionių kaimas Indonezijoje stebina valdžią


Indonezijoje, kurioje gyvena apie 250 milijonų gyventojų, auga krikščionių skaičius.Krikščionys moka aukštą kainą už priklausymą Kristui, o jų kantrybė duoda vaisius - štai krikščionių kaimas Blimbling Sari Indonezijoje stebina valdžią ir ji bando panaudoti jų patirtį.
Balio saloje esantis kaimas Blimbling Sari - 100 procentų krikščioniškas, visų 250 namų duris puošia kryžius. Kaimas įsikūrė, kai 1939 metais Danijos vyriausybė nupirko šią žemę krikščionims. Kaimo pastorius Katun Sulga Auib sako, kad krikščionims ši sala tapo Pažado žeme.
"Indonezijos vyriausybės idėja buvo ta, kad suvaryti krikščionis į rezervaciją ir taip nutraukti krikščionių judėjimą kaimuose. Čia pavojinga vieta - daug uodų, gyvačių, pirmiausia persikėlė 39 šeimos",- pasakoja pastorius Katun Sulga Auib.
Kaimo gyventojai suprato svarbią tiesą - reikia daug dirbti, kiekviena šeima gavo po du hektarus. "Atsivertę musulmonai turi nuostabų troškimą gyvenimui. Keletą kartų mus išrinko kaip geriausią vietovės kaimą, esame paskelbti teritorija, laisva nuo azartinių žaidimų ir narkomanijos, o svarbiausia, kad nusikaltimų lygis - nulinis. kaimo gyventojai nevagia ir negeria alkoholio, mėgsta dirbti, o Jėzų Kristų garbina nacionaliniu stiliumi",- pasakojo pastorius Katun Sulga Auib.
Į kaimą pradėjo keltis ir musulmonai,ir induistai, kurie jaučia meilę ir realiai pažįsta krikščionišką gyvenimo būdą.
Pastaruoju metu tiek valdžios institucijos, tiek verslo struktūros tiesiog atakuoja kaimą, norėdami išmokti sukurti gyvenimą šio kaimo pavyzdžiu.
Pagal "Nehemiah.ru"

Komentarų nėra: