trečiadienis, rugsėjo 02, 2009

Katalikai nusprendė prieš sužadėtuves ir prieš seksą būtinai pasimelsti

Katalikai mano, kad sutuoktiniai katalikai prieš mylėdamiesi turėtų kartu pasimelsti. Speciali „Malda prieš pradedant mylėtis“ turėtų apvalyti tikinčiuosius nuo egoizmo, aiškina Katalikiškos tiesos bendruomenės atstovai. Kaip rašoma laikraštyje „The Daily Mail“, maldelė išspausdinta specialiame 64 puslapių „Maldininke sutuoktiniams“.
Maldele sutuoktiniai turėtų prašyti Dievo tikros meilės ir švelnumo. „Atveriame savo širdis tau, vienas kitam ir tavo šventai valiai“, – sakoma maldoje.

„Svarbu, kad Bažnyčia skatintų santuokos ir šeimyninio gyvenimo vertybes, taip kad tai – vienas iš kelių, – pabrėžė vyskupas. – Anksčiau, bent jau pastaruoju metu, tokių bandymų nebūta... Nieko panašaus neatsimenu.“

Naujoje knygoje katalikams yra maldų visiems vedybinio gyvenimo atvejams. Rašoma, kaip melstis prieš sužadėtuves, nusprendus susilaukti vaiko, nėštumo metu ir auklėjant vaikus.
Pagal"delfi"

12 komentarų:

Tema rašė...

Visiska nesamone juk melstis reikia iš širdies o ne is knygeles todel maldaknyges nereikalingos:)

zigmas rašė...

Joooooooooooooooooo..........

Linas rašė...

:) aš tai pasakyčiau, kad žmonių fantazijai ribų nėra. Ko gero tokias maldas rašė koks seksualiai frustruotas asmuo, bandantis įsivaizduoti ko reikia ir ko ne.
žodžiu, juokinga. Beje, Lenkijoj kažkoks pranciškonas išvis driokstelėjo - sekso vadovėlį parašė. Įkvėptas jo turbūt rašysiu apie kosmonautų pasirengimą:)

Olgerdas rašė...

Nematau cia nieko keisto ir juokingo.Is kitos puses jei gerai pagalvot tai viskas ka darome is sirdies ir Dievui ir artimui yra malda.Nu ir tame nera nieko nenormalaus.Pagaliau tegu kievienas daro tai kas jam atrodo tinkama.Geriau tegu zmones meldziasi nei pradeda draugyste seksu pvz ar seksa vodke...Na jei kokiam net krikscioniui seksas yra tik pasidulkinimas atsiprasant uz posaki tai tada tenka abejoti jo tikejimu ir meile pvz zmonai.
Visa ka mes darome arba yra malda arba nera.Musu motyvai apsprendzia tai.

Linas rašė...

O koks kometaro motyvas?:)

Olgerdas rašė...

O tau kaip atrodo?

Linas rašė...

Olgerdai, kaip man atrodo, tai viena, o kaip tau pačiam?

Olgerdas rašė...

Man paciam normaliai :).Beje komentare yra ir motyvas jei tai tave domina.Neisismagink lazdavot viska ka tik sumano katalikai nes kartais gali smarkai suklysti.Siuo atveju manau taip ir yra.Isiziurek koks gi yra tos knygos motyvas tada suprasi kai ka.Ta ir norejau tuo komentaru pasakyt.

Linas rašė...

Nu jo, motyvai visada turi būti švarūs, be motyvų niekas katalikybėj ir nedaroma. Pav argi galima blogias motyvais teisinti kokios statulos garbinimą - tik gerais. Šiuo atveju nieko nesakyčiau, jei pati katalikybė iš esmės būdama prieš šeimą, moko šeimas, ką joms daryti tokioje srityje, kurioje jie visiškai nenusimano(bent jau legaliai).

Olgerdas rašė...

Zinai tokia vieta Rasto kaip Jezus sako apie fariziejus ?
Visa ka liepia jie darykit o kaip jie elgiasi nesielkit.
Visa laika galima is s.... istraukti koki perla ypac jei jis tenai tikrai yra :)
Nes mokymas apie seima yra visada geras neziurint kas ji skelbia ar katalikai ar ne.
O tu Linai pvz priimtum pagalba kokia nors is kataliko?Ar sakytum kad duokit man charizmata tada priimsiu? :)
Niekada nezinai per ka Dievas gali veikti.Katalikas katalikui nelygus.Tarp ju yra ir krikscioniu nemazai :)

Linas rašė...

Nu aš ir nesiginčiju.
Mano tėvą nuo vokiečių išgelbėjo vermachto kareiviai, o motiną nuo rusų kareivių apgynė rusų pora. Žmonių gerumas sistemos blogumo ar gerumo nepatvirtina. Šiuo atveju visada skiriu sistemą ir žmones.Žmones palaikau, o sistemos palaikyt nereikia, ji pati pasilaiko, bet vaisiai nuo to medžio - supuvę daugumoj:)

zigmas rašė...

Gaila, bet Dievas nusidėjėlių maldų neišklauso. Jis girdi tik savo vaikų maldas. Kažkaip keista, kaip religingi ir netikintis žmonės mokina melstis kitus.