ketvirtadienis, gegužės 16, 2013

Kardinolas išvyksta atgailauti

Vieni vyksta pramogauti, kiti - atgailauti. Jau anksčiau buvo pranešta, kad buvęs Škotijos katalikų bažnyčios vadovas Keithas O'Brienas, kuris buvo apkaltintas nederamu seksualiniu elgesiu su kunigų seminarijos klierikais ir pedofilija buvo paprašytas išvykti iš Škotijos. Dabar paskelbta, kad jis praleis kelis mėnesius Vatikane "melsdamasis ir atgailaudamas". Šventojo Sosto duomenimis, kardinolas palieka Škotiją "dėl tų pačių priežasčių", dėl kurių jis nedalyvavo konklavoje, išrinkusioje dabartinį popiežių Pranciškų. Kardinolas K. O`Brajanas atsisakė Šv. Andriejaus ir Edinburgo arkivyskupo titulo šių metų vasarį dėl skandalo, susijusio su pedofilija.
Vatikanas jam po skandalo nurodė palikti Škotiją, mat jo įpėdinis kardinolas Philip Tartaglia ėmė įtarti, kad Keithas O'Brienas įsikurs netoli Edinburgo ir paprašė Vatikano įsikišti.
Keithas O'Brienas atsiprašė už savo elgesį. "Mano seksualinis elgesys buvo žemiau už standartus, kurių tikimasi iš kunigo, arkivyskupo ir kardinolo. Atsiprašau tų, kurie buvo įskaudinti, prašau atleisti Katalikų bažnyčios ir Škotijos liaudies. Likusį gyvenimą praleisiu atsiskyręs",- buvo sakoma jo pranešime.
Nepavyks - iškvietė į Romą...

Komentarų nėra: