antradienis, lapkričio 08, 2011

"Vilties" festivalis - rezultatai

"Vilties" festivalio rezultatai jau aiškėja. Jame (pasiruošime ir pačiame festivalyje) dalyvavo 247 bažnyčios. 
Per dvi festivalio dienas SIEMENS areną aplankė 29200 žmonių.
Iš apsilankiusiųjų 1732 atsiliepė į kvietimą sekti Kristumi ir po festivalio užpilde korteles, kurias gavo 117 Lietuvos bažnyčių. 
Toliau - bažnyčiose vyksta neseniai įtikėjusių žmonių mokymai pagal keletą skirtingų programų. 

3 komentarai:

Kęstutis rašė...

norint suprasti,kiek tikras buvo žmonių sprendimas, teko pabendrauti su keletu "atidavusių savo širdis Kristui". Tiksliau - su penketu iš čia minėtų tūkstančių. Du iš jų vienos iš bažnyčių nariai (aktyvūs nariai),išėję prie scenos "atnaujinti savo santykių su Dievu",tačiau kažkodėl užpildę naujatikių anketas. Kita moteris "studijuoja literatūrą,kurią gavo festivalyje" ir "turi visus reikiamus jai kontaktus,jei reikės - kreipsis",dar kita bijo sektantų persekiojimo,todėl nenori bendrauti tiesiogiai,o daro tai per mažametę dukra,kuri "nežino kada mama grįš iš ligoninės":). Iš šių pastarųjų nei viena nesuprato kam buvo tas kvietimas melstis ir Dievas jiems kaip buvo viena iš nuomonių apie kažką,kas "anapus",taip ir liko. Jie neišsigelbėjo ir neatgimė tame renginyje ir yra pakeliui į pražūtį.. Kita vertus,į sekmadienines pamaldas atėjo keletas žmonių iš festivalio,todėl negalima sakyti,jog tai tuščiai praėjęs šou. Bet vieną galiu pasakyti tiksliai - skaičiai apie "įtikėjusius" yra vėjas ir įspūdžio formavimas,ideologinė propoganda. Mirusių sielų skaičiavimas.
Bet tiek to su organizatorių sau giedamais ditirambais,tesižino.

Kaip kitiems sekasi,kiek žmonių IŠ TIKRŲJŲ gavo amžinajį gyvenimą Kristuje? Ar pažįstate tokių?

Anonimiškas rašė...

nu svarbu, kad EVANGELIJA butu paskelbta pasaulyje...
tie tikrieji skaiciai bus aiskus tik kai karas pasibaigs...
patys gelbekimes, artimuosius ir aplinkinius gelbekim ir dziaukimes uz tokius festivalius...
juk kazkas atidave daug meiles ir darbo(triuso)...

Linas rašė...

Tai jo, reikia pasidžiaugti, o išgirsti istorijas visada įdomu ir padiskutuoti irgi:)Nebūtinai visi turi žiūrėti vienodai.