antradienis, lapkričio 08, 2011

Kenija - Dievo šlovė prabudimo susirinkime


Kenija - Dievo šlovė prabudimo susirinkime. Tokio video dar nemačiau. Taip atrodo prabudimo susirinkimai vykę Kenijoje,Nairobyje. Geriau įsižiūrėjus gali matyti, kaip lyg dulkių debesis eina per minią ir ją guldo kaip vėjas kviečius arba sustoja ties pamokslaujančiu. Matyti, kad žmonės jau bebekontroliuoja situacijos - tiesiog   pasiduoda tam, kas vyksta.

25 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ar galiu paklausti - kas tai? Ar tokiu būdų yra Evangelija skelbiama Kenijoje, ar tai tiesiog pamaldos tokios vyksta ar kas čia? Jei tai prie jū kultūros pritaikytas Evangelijos skelbimo būdas tada ok, bet, jei čia pateikiama kaip Dievo jėga raičiojimasis ant žemės...parodykit man Biblijoje vietą kur apaštalai vartėsi ant žemės ir traukuliuose buvo bei griuvinėjo arba Etiopijos eunuchas įtikėjęs irgi taip darė. Žodžiu.

Kęstutis rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Zita rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

O kur tu Linai tokia vieta Biblijoje randi,kuri sakytu,kad reikia susirasti bendruomene pagal SAVO isitikinimus!? :))
Gal mes dar ir Dieva pasirenkame pagal SAVO isitikinima?

Toks mastymas yra kuniskas,o kur kuniskas mastymas-ten ir susikaldymai:

1 Kor:3:3 nes tebesate kūniški. Jeigu tarp jūsų pavydas, nesantaika ir susiskaldymai,-argi nesate kūniški? Argi nesielgiate grynai žmogiškai?

Gal:5:19 Kūno darbai aiškūs-tai paleistuvavimas, ištvirkavimas, netyrumas, gašlavimas
Gal:5:20 stabmeldystė, burtininkavimas, priešiškumai, nesantaikos, pavyduliavimai, piktumai, vaidai, nesutarimai, susiskaldymai,

Labai lengva buti krikscionimi-grynai zmogiskai.Nepatiko kas-trenkei durimis ir isejai laimes ieskoti pagal SAVO isitikinimus,arba SAVO ISITIKINIMU bendruomene ikuri,kuria padarai SAVO ISITIKINIMU ikaitais,apribotais nuo bendravimo su kitais,o jei bendraujama,tai tik su tais ,kurie atitinka ju isitikinimus,vnz. su panasiais i save.

Siaip,labai juokingai skamba tokie pasakymai:ikurk savo bendruomene,atrask bendruomene pagal savo isitikinimus.Na is kur toks 'bazarinis' mastymas?Tikrai ne is Dievo.Jei jie zinotu Dievo valia,Dievo baznycia,jie kristu atgailauti uz savo zodzius ir darbus.
Jau zemiskai kalbant,jei nori atsidaryti savo versla-turi pereiti tam tikra procesa,sutvarkyti eile popieriu,kad gautum uztvirtinima ir turetum teiseta pagrinda savo veiklai,tai ka jau sneketi apie dangiskus dalykus?Jei tvarkant zemiskus reikalus mes turime laikytis reikalavimu ir priimti apribojimus,ir buti atsakingais bei istikimais tame,tai tuo labiau dangiskuose...

Dievas pagimde Baznycia,bet neprigimdo bendruomeniu,kuriu jau vien Lietuvoje virs keliu simtu,gyvenanciu SAVO isitikinimuose.
Kaip Abraomas,nesulaukes Dievo pazado issipildymo-pagimde Izmaila,tai siandiena,daugelis "gimdo bendruomenes",nepazindami Dievo valios.

Linas rašė...

Pirma gal SAVO vardą reiktų įsigyti komentuojant, su anonimais kalbėt man mama neleido.

Anonimiškas rašė...

Mano vardo zinojimas taves neisgelbes,o Dievo reikia klausyti labiau,nei savo mamos.

Linas rašė...

komentuoti nebijai tik todėl kad atsakyti už savo žodžius bijai:)Mama visada teisi

Kęstutis rašė...

Gerb. Anonime,įsiterpsiu ir aš į jūsų ginčą,gal jis taps pokalbiu:)Kalbėti Dievo vardu apie tai,ką Jis daro konkrečiai šiandien,konkrečiai Lietuvoje,gali tik tas,kurį Jis siuntė TAI pasakyti. Tai,ką jūs sakote - pranašo tarnavimui priskiriama. Iš jūsų komentaro regima jūsų nuomonė - ir lai ji būna,o atskirais atvejais gali atsitikti ir taip,jog ji bus net ir TEISINGA. Tik lai apsaugo mus Viešpats nuo akiplėšiškumo ir paikumo bandyti pertempti Dievo Žodžio autoriteta į savo žodžius. Jei tik Jis jūsų PATS, ASMENIŠKAI nesiuntė pasakyti tai,ką sakote,galite išgirsti tai:

(Pak.Įst 18,20)" Pranašas, kuris drįstų kalbėti mano vardu, ko Aš jam neliepiau, ar svetimų dievų vardu, bus baudžiamas mirtimi'."

Jūs Dievo vardu sakote ką Jis daro Lietuvoje,o ko ne..žmogaus emocijos ir iš to kilęs teisumo jausmas dar mažai ką reiškia.. perskaitykit šiuos žodžius :
(Jok 1,20)" Žmogaus rūstybė nedaro Dievo teisumo."

Linas rašė...

Norint kalbėti apie Lietuvą, Kęstuti, reikia būti Lietuvoje, o ne tupėti kokioj Anglijoje, kaip gerb anonimas:)Todėl ir neserjozmo - be vardo, už sienos girdisi tik pavieniai garsai...

Kęstutis rašė...

Bendrai paėmus ,anonimas teisingai kalba:). Problema ta,jog jis ima teisingą, Dievo Žodį atitinkantį supratimą apie neteisingus motyvus ,ir kvailai pasitikėdamas savimi žiebia tuo supratimu galvon jau ne pagal Tiesą,kurią tik Dievas žino,o pagal savo nuomonę apie "tuos ir anuos",nors "tų ir anų" jis ne tik kad akyse nematęs,bet net ir vardų nežino,ką jau kalbėti apie matymą to,kas paslėpta žmonių širdyse - jų motyvus,kuriais ir buvo vedini burdami bendruomenes ar jungdamiesi prie jau esančių. Čia šitą Rašto vietą derėtų prisiminti..(1 Kor 4,5)" Todėl neteiskite nieko prieš laiką, iki ateis Viešpats, kuris nušvies, kas tamsoje paslėpta, ir atskleis širdžių sumanymus. Tada kiekvienam teks pagyrimas iš Dievo."

Anonimiškas rašė...

ta fraze *neteisti* as girdziu kiekviena karta, kada parodau skirtuma tarp DIEVO ZODZIO ir zmoniu *traktatu*...
*teismas* tai nuosprendzio ivykdymas...

Kęstutis rašė...

Elijah, argi teismas tai nuosprendžio vykdymas? Tokios praktikos neteko matyti.
Teismas paskelbia nuosprendį,vykdo jį tikrai ne teismas.
Teisti - tai reiškia įvertinti,atskirti. Minėtoje Rašto vietoje ,originale,stovi graikiškas žodis "krino", kuris ir reiškia - įvertinti,ištirti faktus,atskirti. Atradus tai,kas yra gerai - skirti pagyrimą,blogį - pasmerkti. Tai yra teismo funkcija. O vykdo nuosprendį visiškai kitos valdžios institucijos.

Anonimiškas rašė...

Kestuciui as tik tiek galiu pasakyti,kad Dievas nei tada,nei siandien,nei kitadien,nei LIetuvoje,ar tai kur kitame pasaulio kraste-nebuvo,nera ir nebus uz susikaldymus,niekada nepripazins kunisku darbu ir is kuniskumo kilusiu bendruomeniu.Taskas.
Cia nereikia buti pranasu,kad tai pranasauti,bet reikia skaityti Jo zodi tam,kad suprasti JO valia,o supratus-gyventi pagal ja.Kito kelio nera ir tai tik vienas kelias,visiems,tiek Lietuvoje,tiek Amerikoje ir t.t.
O gyvenantiems pagal savo valia-keliai platus-daryk ka nori,ikurk ka nori,kaip nori ir kiek tik nori,ypac bendruomeniu.
Iseitu,kad visi "Apastalai",kurie ikure savo bendruomenes...idomu,ikurdami bendruomenes jie tai dare Dievo vardu,ar savo vardu?:)

Kęstutis rašė...

Tai apie tai ir kalbam:) Kaip žinote kokiu pagrindu yra įkurtos bendruomenės? Kaip žinote,ką daro Dievas? Ar galite atsakyti geriau už Jobą?
(Job 38) "Viešpats atsiliepė Jobui iš audros ir tarė: 'KAS APTEMDO PATARIMĄ NEPROTINGAIS ŽODŽIAI? Susijuosk dabar kaip vyras; Aš klausiu tave, o tu atsakyk man. Kur buvai, kai Aš dėjau žemės pamatus? Atsakyk, jei supranti. Ar žinai, kas nustatė jos dydį, kas ją išmatavo? Ant ko pritvirtintas jos pamatas arba kas padėjo jos kertinį akmenį, kai kartu giedojo ryto žvaigždės ir šaukė iš džiaugsmo visi Dievo sūnūs? Kas uždarė jūros duris, kai ji veržėsi, tarsi išeidama iš įsčių? Aš aprengiau ją debesimis lyg drabužiu ir apsupau tamsa lyg vystyklais, kai jai paskyriau ribas, įdėjau skląstį bei duris ir pasakiau: 'Iki čia ateisi, ne toliau; čia sustos tavo puikiosios bangos'. Ar kada nors savo gyvenime įsakei rytui ir nurodei aušrai jos vietą, kad ji, pasiekus žemės pakraščius, nukratytų nedorėlius nuo jos? Žemė keičiasi kaip molis po antspaudu, susiklosto kaip drabužis. Nedorėliams saulė nebešviečia, jų pakelta ranka sulaužoma. EAr kada pasiekei jūros šaltinius ir vaikštinėjai tyrinėdamas gelmes? Ar mirties vartai tau buvo atverti, ar matei mirties šešėlio duris? Ar išmatavai žemės platybes? Atsakyk, jei visa tai žinai. Kur yra kelias į šviesą, kur gyvena tamsa? Ar gali pasiekti jų ribas ir surasti taką į jų namus? AIŠKU, TU ŽINAI, NES TADA JAU BUVAI GIMĘS IR GYVENI NUO AMŽIŲ!..<..>.."

Jūs taip drąsiai kalbate už Viešpatį,jog galima matyti - nesuprantate KAS YRA DIEVAS ir kas esame mes,žmonės.

(1 Kor 8,2)" Jei kas mano ką nors žinąs, tai jis dar nieko nežino, kaip turi žinoti."

Bet gal būt jūs vis tik mylite ne tik save,bet ir Viešpatį? Tada yra viltis,jog Jis jus pažįsta,o su laiku viskas sustos į savo vietas ir jūs pradėsite pažinti Jį,o nemanyti,jog jūsų nuomonė apie Dievą ir yra Dievas..taip NĖRA :)

Anonimiškas rašė...

Siaip,Dievas bendruomeniu neikure,jei ka...
Ir skaitykite daugiau N.T.ten parodyta baznycia.Patarciau laiska Efezieciams panagrineti.Jobui buvo uzdengta baznycios paslaptis,mums-atidengta.Esame pranasesni uz JOba :)
Drasiai kalbu ir kalbesiu,nes pazystu Viespati :)

Linas rašė...

nu drasuoli da pridėk, kad pastatė ją ant žmogaus Petro:)

Kęstutis rašė...

Gerb. Anonimiškas,nebesiginčysim,nes tai niekam nenaudinga. O dėl jūsų "pranašumų" visiems kitiems bus išmintinga patylėt ir palikti tai Viešpaties teismui.

Linas rašė...

Nu kas jums su tuo teismu darosis?:) Ko atidedat normalų bendravimo po teismo?:) Būti paprastu, pozityviu ir maloniu žmogumi man atrodo, kad jokio teismo nereikia, pakanka elementaraus išsilavinimo arba būti paragavus malonės:)

Kęstutis rašė...

Linai,bendrauti galima toliau,ginčytis - nebe. Palieku šiuos pareiškimus Viešpaties įvertinimui,nes toliau nebedrįstu nieko sakyti žmogui taip familiariai kalbančiam apie Kūrėją. Panašūs dialogai vyksta nuolat ir ,regis, ne tik tarp žmonių:
(Jud 1,9)" Kai arkangelas Mykolas, besiginčydamas su velniu, varžėsi dėl Mozės kūno, jis neišdrįso mesti piktžodiško kaltinimo, bet pasakė: 'Tesudraudžia tave Viešpats!'"
Tiek ir aš pasakiau Anonimiškam,nes siela ,kurioje nėra Viešpaties baimės,o vien savo pranašumo jausmas ,tokia siela ir varžosi dvasioje,kuriai paprieštaravo Mykolas. Jei Anonimiškas yra Viešpaties - Jis jo ir pasigailės,ir pamokys kur yra išminties pradžia. Jei ne - sudraus savo metu ir pasielgs kaip reikalauja teisingumas. Tai ir reiškia - palikti Viešpaties teismui.
O bendrauti niekas neatsisako:)

Linas rašė...

Šiaip Kęstuti, esi maloni išimtis tarp komentatorių, nes žvelgi konstruktyviai. pagrinde vyrauja savotiškas dvasinis homoseksualizmas - myliu tik tą, koks pats esu, kovoju už savų teises ir nekenčiu priešingos lyties:)

Kęstutis rašė...

Ačiū Dievui už čia rašančius ir skaitančius,tai reiškia,jog žmogus skiria laiko ir pastangų nors kažkiek ieškoti Dievo pažinimo skaitydamas,mąstydamas,rašydamas,gretindamas kitų nuomones su savąja ir Šventuoju Raštu. Deja,komentatorių mažai. Įdomus šis tekstas:
"Ronaldas Sideris, amerikietis, etikos ir teologijos specialistas, neseniai išleidęs knygą, kurioje pranašiškai demaskuoja abejotiną evangelikų pamaldumą. Pažvelkime tik į kelis punktus:
•Vidutinis bažnyčios lankytojas į Dievo Karalystę šiandien investuoja vidutiniškai 2,6 procento savo pajamų. Tarp evangelikų tas skaičius kilsteli iki 4,2 procento. Kuo daugiau asmuo uždirba, tuo mažesnę dalį atiduoda. Pasirengimas paremti bendruomenę arba misiją pastaruoju metu smarkiai sumažėjo.
•Atgimę krikščionys skiriasi taip pat dažnai kaip ir poros iš kitų gyventojų grupių.
•15 procentų aktyvių evangelikų laiko nesantuokinį seksą normaliu reiškiniu.
•Seksualinis išnaudojimas religingose šeimose toks pats dažnas kaip ir kitose.
•Suaugusieji evangelikai televizijai skiria 700 kartų daugiau laiko nei maldai, Biblijai arba šlovinimui."

Būtų šaunu,Linai,jei jūsų puslapio darbas nors kiek keistų šią pražūtingą statistiką.

Linas rašė...

Na tokių tikslų nekeliu, o kiekvienas darbas turi potencialą būti sėkmingu arba ne:)

Anonimiškas rašė...

Kestuti,ar jus supratote apie ka diskusija buvo?:)
Kazkaip nei tu,nei LInas visai ne i diskutuotina tema varot :))
Kestutis Dievo atsakyma JObui paemes kaip uz mokymo pagrinda,kuriuo jis ir vadovaujasi savo gyvenime,-tipo nieko mes nezinome ka daro Dievas,todel darykim kas ka galim.:)Ir kas tik perzengia toki Kestucio mastyma,to laukia teismas.

Taigi,del pazinimo stokos,zusta Dievo tauta Oz:4:6.

Linas rašė...

O as manaiu, kad cia visi apie filmuka kalba