antradienis, spalio 25, 2011

Libija - už ką grūmėsi vakariečiai

Pamažu ryškėja, už ką kovėsi vakariečiai Libijoje. Nei politikai, nei kariškiai nekreipė dėmesioį perspėjimus, kad sukilėliai - patys aršiausi islamistai, kurie visiškai islamizuoti Libiją. Negąsdino ir tai, kad po "sukilėlių" užimtų miestų apžiūros gatvėse būdavo daugybė žmonių lavonų, kurie buvo akivaizdžiai surišti ir sušaudyti, laikantis geriausių džihado tradicijų.
O štai dabar paskelbta -   Naujojoje Libijoje įsigalės islamo įstatymas - šariatas, o kiti jam prieštaraujantys įstatymai bus panaikinti, taip pareiškė Nacionalinės pereinamosios valdžios lyderis Mustafa Abdelis Džalilis. "Islamiškoje šalyje mes įteisinsime savo pagrindinį įstatymą - šariatą", - rytiniame Bengazio mieste sakė M. A. Džalilis.  M. A. Džalilis pateikė pavyzdį - santuokos įstatymą. Valdant Muamarui Kadafiui  poligamija buvo uždrausta. "Paimkime įstatymą dėl skyrybų ir santuokos (...). Šis įstatymas prieštarauja šariatui, todėl jis bus panaikintas", - teigė M. A. Džalilis.
Taigi, sukilėliai jaučiasi užsitarnavę daugiau žmonų. Panašu, kad greitu laiku labai netoli Europos įsikurs dar vienas Afganistanas... 

5 komentarai:

Olgerdas rašė...

Na, visu pirma, tai yra paciu Libijos zmoniu reikalas, ka jie pasirenka- ta ir turi, nes tai yra ju valstybe, ir niekas neturi teise jiems aiskinti ka jiems daryti savo zemeje.
Na, o kad vakarieciai yra naivus ir dar nepasimoke nei is Afganistano, nei is Irako pavyzdzio, tai jau ka padarysi, patys kalti, kad jais islamistai nuolat pasinaudoja ir apgauna. Taip buvo Afganistane, taip pat ir Irake. Atsidure valdzioje, islamistai greitai pakeicia kauke, ir, nors ka tik "draugavo" su vakarieciais ir noriai leidosi remiami ir ginklais ir kitokia pagalba, tuoj pat parodo tikraji veida ir veja lauk vakariecius. Prisiminus Binladeno istorija... Binladenas- tipiskas pavyzdys to, kaip vakarieciai apmaunami. Pradzioje tokie vyrukai visuomet yra daugmaz lojalus vakarieciams, taciau viskas ka jie daro (mokosi, semiasi karines patirties is vakarieciu ir pan), yra pasiruosimas tolimesniems ivykiams. Veliau jie paprasciausiai pasako : sorry, bet mes musulmonai ir cia musu zeme... Kiek zinau, islamas leidzia meluoti, apgaudineti tuomet, kai tai yra naudinga tau ir Alachui, ypac apgaudineti nemusulmonus. Naivus vakarieciai (pirmoje eileje Amerika) niekaip nenori tuo patiketi daug metu...

Linas rašė...

Tai jau taip - tiesiog reikėtų nesikišti, o ne tai, kad savom rankom islamo rezimą pagimdyti.

Anonimiškas rašė...

Ogerdai,tik nevaryk ant vakarieciu,jie zino ka daro,nors tau atrodo dabar kitaip.
Cia vyksta toks zaidimas,kurio scenarijaus tu neperskaitai,tad gali tik savo nuomone issakyti siuo atveju ir tiek.
Tikrai nemanyk,kad vakarieciai,investave milijardus i si plana,buvo nieko nepaskaiciave...Jie tikrai,cia nezaide,-bim bam :),o veike,gerai viska apgalvoje.Taigi.

Olgerdas rašė...

Tegu galvoja ir planuoja kiek nori, bet kaip mauste juos musulmonai, taip ir toliau mausto :) Suprantama, vakarieciai masto galbut apia nafta, savo itakos sferas ir pan., na kas be ko ir apie tai, kaip savo kaili gelbet (tipo gal jei busim geri, islamistai musu nelies ir apie mus mastys kiek teigiamiau), bet viskas vyksta anaiptol ne pagal vakarieciu planus. Be abejo, zaidimu pasaulyje buvo ir bus. Pasaulio islamizacija, kas be ko, vykdoma ir paciu vakarieciu pastangomis...
O siaip, as ir issakau savo nuomone, o ne kitaip- as juk ne koks politologas, kad cia politinfomacine valandele pravesciau:) Mano reikalas mazas: sto vizu- to paju :)

Anonimiškas rašė...

Poj,poj,solovei,podrastios- moz orlom stanez...:)