antradienis, spalio 04, 2011

Anykščių rajone plėšia katalikų bažnyčias

Praėjusią savaitę negirdėtas vandalizmo aktas užfisuotas Troškūnų seniūnijoje: Surdegyje apiplėšta bažnyčia, kurioje vandalai be pavogtų paveikslų, kryžių, žvakidžių, dar paniekino ir  švenčiausią sakramentą ir ant žemės išmėtė komuniją. O iš Juostininkų kapinių koplyčios buvo pavogtos keturios metalinės žvakidės.
Paprašytas pakomentuoti situaciją, kai beveik vienu metu buvo išniekintos dvi katalikų šventovės, Anykščių dekanas, kunigas Stanislovas Krumpliauskas buvo nusiteikęs kategoriškai: „Čia satanistų, o ne chuliganų darbas. Paprastas žmogus taip nedarys, tik satanizmo išperos taip gali pasielgti. Anykščiuose pasėta sunkiosios muzikos festivalio „Velnio akmuo“ satanizmo sėkla jau duoda savo vaisius. Dar reikėtų tikėtis ir kitokių dalykų, kaip antai paminklų kapinėse vartymas, daužymas. Čia ne angelų, o velnio darbas. Jeigu žmogus visiškai „subedievėjo“, jam nėra nieko švento, kilnaus, tik vogti, žudyti.Jei žmogus negarbina Dievo, tai garbina velnią. Tarybiniais laikais buvo ateizmas. Dabar laisvoje Lietuvoje jo nėra, bet velnio sėkla vis tiek gaji“.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

...jo jo satanistai...o tai patys kas?

Anonimiškas rašė...

Na nesakykim, kas bebūtų taip elgtis negalima ir nedera niekam. Paulius Atėnuose nevartė ir neniekino atėniečių stabų. Taip pasielgti galėjo ir krikščionimis save laikantys, vadinantys fanatikai, nebūtinai satanistai.