pirmadienis, spalio 10, 2011

Dvasininkai nesutaria, ar reikia šventinti bažnyčią


Anykščių rajone Troškūnų seniūnijoje Surdegyje apiplėšta bažnyčia, kurioje vandalai ant žemės išmėtė komuniją. Dabar, pagal kanonus, vyskupas turėtų pašventinti išniekintą bažnyčią. Laikraštyje „Anykšta“ dvasininkai išsakė savo poziciją.

Anykščių dekanas, kunigas Stanislovas Krumpliauskas mano, kad: „Čia satanistų, o ne chuliganų darbas. Paprastas žmogus taip nedarys, tik satanizmo išperos taip gali pasielgti. Anykščiuose pasėta sunkiosios muzikos festivalio „Velnio akmuo“ satanizmo sėkla jau duoda savo vaisius“.
Paklaustas, kaip pagal bažnytinius kanonus vertinamas komunijos išmėtymas ant žemės, Anykščių šv.Mato bažnyčios klebonas S.Krumpliauskas teigė, jog tai didžiausia šventvagystė. „Kadangi tokiu būdu buvo išniekinta bažnyčios šventovė, švenčiausias sakramentas, vyskupas turėtų iš naujo pašventinti Surdegio bažnyčią“,  - apie bažnyčios kanonų teisę kalbėjo S.Krumpliauskas.  
Tuo tarpu Troškūnų švč. Trejybės parapijos klebonas Saulius Filipavičius paneigė Anykščių dekano S. Krumpliausko nuomonę, kad išniekinus švenčiausią sakramentą – komuniją – reikės vyskupui iš naujo pašventinti Surdegio bažnyčią. „Jokių šventinimų nereikia, bet tokias atsiprašymo pamaldas spalio 16 dieną rengime. Tada į Surdegį atvažiuos ir vyskupas. Čia tikėjimo dalykas – Dievo atsiprašyti už tokius žmones, kuriems mes niekaip kitaip padėti negalim, tik melstis už juos, kad šv.Dvasia jiems apšviestų protą. Tikinčiam žmogui ne tiek gaila to pavogto paveikslo ar taurės, kiek skaudu, kad komunija išniekinta. Komunija – tikinčiam žmogui yra tikėjimo centras“, - dėstė S.Filipavičius.
Taip ir neaišku, kuris iš jų teisus... o gal Vatikano dekretai jau pasikeitė?

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

vaflis - tikejimo centras... butu juokinga jei nebutu graudu

Anonimiškas rašė...

patiko...
cia kaip tipo "kam vaflis, o kam sausainis su langelias..."
nu geras...tie katolikai vis giliau i tamsa lenda ir ten nezinau...
..ir dar kazkam "autoritetai"...