penktadienis, gegužės 24, 2013

Jezabelės dvasia – nuo mitų iki realybės



  Ne kartą girdėjote terminą „Jezabelės dvasia“. Dažniausiai ji būna kalta, kai kas nors nevyksta, kaip mes norime – jis turi Jezabelės dvasią, ji apsėsta Jezabelės, turbūt girdėjote panašių pasisakymų... Jennifer Leclaire „Charizmos“ redaktorė, taip apibūdina šį reiškinį...

Jėzus aiškiai perspėjo savo bažnyčią apie Jezabelę, kaip klaidingų doktrinų mokytoją,  tai senovės blogis, kuriame slepiasi kontrolė ir manipuliavimas.
 Iš tiesų, dauguma nemato Jezabelės  kaip klaidingų doktrinų, kurios suteikia žmonėms licenciją nuodėmiauti, autorės.
Graikiškas žodis Jezabelė yra iš tikrųjų melagingo mokytojo sinonimas. Jezabelė moko klaidingų doktrinų. Manau, viena iš klaidingų doktrinų, kurias prastūminėja Jezabelė, yra iškreipta mintis apie  Dievo malonę.
Štai kaip tai veikia: Jezabelė vilioja jus į amoralumą ir stabmeldystę... Po to, kai patekote į spąstus, Jezabelės doktrina palengvina jūsų sąžinę, teigdama - sakau jums, tavo praeities, dabarties ir ateities nuodėmės jau atleistos, jau nereikia atgailauti. Tiesą sakant, Jezabelė nebūtų atgailavusi  (Apr 02:21) nei tie, kuriuos suviliojo ši klaidinga doktrina. Tai pavojinga ir netgi bjaurus klaida.
Nepaisant gerų darbų, meilės, paslaugos, tikėjimas ir kantrybė, Jėzus turėjo keletą dalykų, prieš bažnyčią Tiatyruose, nes jos vadovybė leido klaidingai pranašei Jezabelei mokyti ir suvilioti tarnus (Apr 02:20 ).
Tai patvirtina, kad Jezabelė kalta dėl klaidingų doktrinų mokymo. Kai kurie teigia, kad Jezabelės dvasia neegzistuoja, nes jis nėra įvardyta Šventajame Rašte, tačiau akivaizdu, kad demoniška  jėga darė įtaką tiek Tiatyruose, tiek ir  per Senojo Testamento karalienę Jezabelę. Tyrimas rodo - ši nedoroji dvasia veikia nuo Pradžios knygos iki Apreiškimo knygos.
Užtenka pasakyti, kad Jezabelė turi tūkstančius metų, ji  suvilioja Dievo tarnus, iškreipdama mokymą, kad Dievo malonė yra pakankama be atgailos. Biblija aiškiai teigia, kad jeigu mes išpažįstame savo nuodėmes, Jis ištikimas ir teisingas, kad atleistų mums nuodėmes ir apvalytų mus nuo visų nedorybių (1 Jn 1:09). Bet mes turime pripažinti mūsų nuodėmes.
Velnias neturi jokių naujų triukų. Jezabelė dvasia iškreipia Dievo Žodį.
Davidas Wilkersonas sakė: "Aš noriu pasakyti nedviprasmiškai, kad yra pavojinga sėdėti klaidingame mokyme. Neteisingi pamokslininkai ir mokytojai siunčia daugiau žmonių į pragarą nei visi narkotikų prekeiviai, suteneriai ir prostitutės kartu sudėjus. Tai nėra perdėta"
Wilkersonas rašė tuos žodžius, susijusius su Jezabelės klaidingomis doktrinomis, 1988 m.
Daug tikinčiųjų šiandien blaškosi pirmyn ir atgal blaškomi  bet kokio mokymo vėjo, nei kada nors anksčiau. Jezabelės apgaulė yra reali. Dievo tauta iš tiesų parsiduoda šėtonui, kai patiki, kad tie, kurie taip atkakliai gina evangeliją, kurie pasisako prieš jos charakterį, yra fariziejai ir legalistai ir dar blogiau. Jezabelės dvasia stengiasi visus, kurie su ja nesutinka, nužudyti arba bent uždėti etiketes - religija, nemeilė, fariziejus, piktas...
Nesuklyskite: Aš myliu Dievo malonę, o malonė turi stovėti ant tiesos, kad būtų tiesa malonėje.
Likti ištikimi Kristaus doktrinai. Sakoma, kad velnio didžiausia apgaulė -  įtikinti žmones, jis neegzistuoja.
Jei tai tiesa, Jezabelės didžiausia apgaulė - įtikinti žmones, kad ji neegzistuoja, o ji subtiliai iškreipia Dievo malonę...

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ir kalvinas ir liuteris abejojo setono buvimu, nes jis "tiksliai" neivardintas Biblijoje.

Mateušas Riedutis rašė...

Anonimiškas tiesiog sublizgėjo savo erudicija. Gal galėtų pateikti konkrečių citatų iš Liuterio ir Kalvino veikalų, kad paremtų savo teiginius? Bijau, kad veltui paprašiau...

Anonimiškas rašė...

Tai gal ponaitis Mateušas įvardintų citatas iš liuterio ar kalvino veiklų kuriuose jie aiškiai apibrėžia šėtono būvimą. Kur šėtonas jiems ne vien tik "moraline aliuzija", perkeltinė prasmė. Liuteris visas savo tezes prikale butent po to kai pasipiktino "neteisingu" pasakojimu apie pomirtines nusidėjeliu kančias.

Mateušas Riedutis rašė...

Argi nesakiau, kad veltui paprašiau..? Prasideda išsisukinėjimas, atsimušinėjimas ir dar didesnis briedas. Neturi ką pasakyt, tai užsičiaupk.

Linas rašė...

:) O vat Jėzus neabejojo, nes ir pokalbį turėjo su ta persona:)

Anonimiškas rašė...

Mateušai :) pyksti? Reiškia tu neteisus ... Turbūt google surinkai paieškoje "Liuteris apie šėtoną" ir iškarto gavai atsakymą kokiuose santykiuose šie asmenys buvo?

Olgerdas rašė...

Galvojau, jus cie pa suscestvu, skant, pagal temu, kalbat, a jus cie seip, anonimisku zmoniu klubu atidaret... :) neinteresna net...