ketvirtadienis, lapkričio 22, 2012

Australai susiruošė tirti pedofiliją

Vis atidėlioję, bet prispausti faktų, po daugiau kaip dešimtmetį trukusio laukimo, australai nusprendė suformuoti karališkąją komisiją įtarimams dėl pedofilijos religinėse organizacijose, mokyklose ir valstybinėse priežiūros įstaigose ištirti.
Katalikų bažnyčios Sidnėjaus arkivyskupas George'as Pellas sakė, kad sveikina šį tyrimą kaip galimybę padėti aukoms, "išsiaiškinti" ir "atskirti faktus nuo prasimanymų".
Jau anksčiau buvo paskelbta, kad pedofilija yra dažna problema Australijos katalikų bažnyčioje, o jos mastas - didžiulis.Be to, pasirodė, kad  Hanter Valyje Katalikų bažnyčia dangstė išnaudojimą.
Vyriausiasis detektyvas inspektorius Peteris Foxas, kurio vieši komentarai apie Hanter Valį padidino spaudimą dėl nacionalinio tyrimo, tvirtino, kad jam buvo įsakyta netirti bylos dėl įtariamų kunigų pedofilų.
"Iš savos patirties galiu paliudyti, kad Bažnyčia dangsto, nutildo aukas, trukdo policijos tyrimams, įspėja pažeidėjus, naikina įrodymus ir perkelia kunigus, kad apsaugotų gerą Bažnyčios vardą", - praėjusią savaitę pareiškė jis.
Arkivyskupas George'as Pellas sveikino, kad karališkosios komisijos dėmesio centre bus ne vien katalikai, beje, šiomis dienomis policija areštavo vieną katalikų vienuolį ir vieną buvusį katalikiškos mokyklos mokytoją, kurie buvo apkaltinti vaikų lytiniu išnaudojimu.
"Džiaugiamės, kad tai įvyko. Dabar mums reikia pamatyti gerus, svarius rezultatus", - sakė Anthony Fosteris iš aukas vienijančios organizacijos, kurio dvi dukras nuo mažumės daug metų žagino jų parapijos katalikų kunigas.
Katalikai tikisi, kad šis tyrimas padės išvalyti bažnyčią. 

Komentarų nėra: