pirmadienis, lapkričio 19, 2012

Rusų popai per dažnai vaikšto "įtempę"



Po eilės skandalų su girtais stačiatikių šventikais, kurie sukėlė avarijas vairuodami prabangius automobilius, šią religinę instituciją pakritikavo muftijus Damiras Muchedinovas.
"Mano asmenine nuomone, šventikai nežino ribų, vartodami alkoholį. jeigu mūsų šventikai tokie chuliganai, brangiomis mašinomis sukelia avarijas, visada vaikšto "įtempę", tai atsiprašau - tai mūsų liaudies mentalitetas",- sakė musulmonų dvasininkas. 
Beje, ironiška, bet pati Stačiatikių bažnyčia šaukia visokias konferencijas ir daro sprendimus, turinčius blaivinti tautą. Sakykim, metropolitas Klimentas ypač pabrėžė, kad šventikai tai turėtų daryti asmeniniu pavyzdžiu. Net buvo kviečiama atsisakyti alkoholio per... bažnytines šventes ir susirinkimus ir popams laikytis blaivybės.
Blaivybės draugijos Stačiatikių bažnyčioje galva, Vitebsko vyskupijos šventikas Nikolajus Koliada, piešia labai niūrią panoramą. "Deja, mūsų aplinkoje šventiko atsisakymas vartoti alkoholį priimamas greičiau kaip anomalija, iš jo gali tyčiotis, kaltinti noru išsiskirti arba išdidumu",- apie alkoholinius reikalus tarp šventikų dėstė Koliada.

Komentarų nėra: