penktadienis, lapkričio 23, 2012

Popiežius paneigė... Kristaus gimimo datą



Popiežius Benediktas XVI iš didelio mokytumo ne tik rašo knygas, bet ir imasi iš šaknų griauti katalikybę. Neseniai italų ir vokiečių kalbomis išleistas paskutinė jo trilogijos dalis apie Jėzų Kristų „Jėzus iš Nazareto. Pasakojimai iš vaikystės. Joje popiežius pasakoja Jėzaus Kristaus gyvenimą nuo gimimo iki 12 metų, kai jis pirmą kartą paminimas pasirodantis šventykloje.
Ekspertai trauko pečiais, iš kur popiežius gavo medžiagą šiai knygai, iš kitos pusės popiežius ginčija daugelį katalikybės įteisintų dogmų. Sakykim, nekaltą prasidėjimą jis nagrinėja skyriuje „Nekaltas prasidėjimas – mitas ar tiesa?“, kur įrodinėja, kad nekaltas prasidėjimas greičiau tėra simbolis krikščioniško tikėjimo, taip pat jis neigia Kristaus gimimo datą – esą jis turėjo gimti žymiai anksčiau, esą suklydo abatas Dionisijus, skaičiuodamas metus. Dar labai įdomu, kad jis teigia, kad tvarte, kur gimė Kristus, nebuvo gyvulių, kurie paprastai vaizduojami katalikiškose prakartėlėse.
Žodžiu, popiežius pateikia kaip savo atradimus tai, kas seniai kalbama protestantų bažnyčiose  - Kalėdos tiesiog mitas, pagoniška tradicija, visos tos apeigos irgi – tik mito dalis.

Komentarų nėra: