ketvirtadienis, spalio 04, 2012

Vandalai puola katalikų bažnyčias Lietuvoje




 
Panemunės Švč. Mergelės Marijos bažnyčios klebonas Deimantas Brogys pirmadienį po šv. Mišių pastebėjo, jog suniokoti bažnyčios šventoriaus koplyčias puošę "Švento Kazimiero" ir "Jėzaus širdies" paveikslai.

 Padarytą žalą klebonas įvertino 500 litų. Švč. Mergelės Marijos bažnyčios teritorijoje yra 4 koplytėlės. Arčiau gatvės esančių koplytėlių vandalai nedrįso liesti, o paveikslus suplėšė dviejose toliau nuo gatvės esančiose koplytėlėse. Klebonas D. Brogys kreipėsi į Panemunės policijos komisariatą. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl svetimo turto sunaikinimo. 
O šiąnakt vėl užsiliepsnojo Kulautuvos (Kauno r.) bažnyčia, kurią jau buvo bandyta padegti prieš porą savaičių, tačiau tuomet statinys buvo išgelbėtas.
Ugniagesiams baigus darbą ir prašvitus paaiškėjo ir gaisro padariniai - bažnyčios vidus, stogas, bokštas visiškai išdegė. Taip pat sudegė vienas bažnyčios kampas.Nors kol kas gaisro priežastis nenustatyta, beveik neabejojama, kad tai – tyčinis padegimas.

Rugsėjo 23 dieną Kulautuvos bažnyčia jau buvo padegta, tačiau tuometišdegė tik keli kvadratiniai metrai 1932 metais pastatytos bažnyčios sienos.

Komentarų nėra: