penktadienis, spalio 26, 2012

"Kristaus legionieriai" teisis dėl milijonų palikimo

  "The New York Times", "Associated Press", Paprašė teisėjo Maiklo Silverstino pateikti jiems dokumentus, liečiančius skandalingai pagarsėjusį katalikišką ordiną "Kristaus legionieriai", kuris kaip auką gavo Gabrielės Mi 60 milijonų dolerių palikimą.
Giminaitė Meri Lu Dorei, nesutinka su savo tetos valia, ir padavė į teismą "legioną", pareiškusi, kad jos tetos valia buvo lengva manipuliuoti, kuo ir pasinaudojo legiono įkūrėjas Marsjalis Maselis. Žiniasklaida teigia, kad visuomenė turi teisę žinoti tiesą, tuo tarpu "Kristaus legionierių" advokatai priešinasi, kad dokumentai būtų paskelbti. Tiesa, teisėjas nepriėmė ieškinio prieš legioną, mat pasakė, kad pačios pareiškėjos reputacija nėra blizganti.Jos advokatas žada duoti apeliaciją. 
"Kristaus legionierių" įkūrėjas Marsjalis Maselis mirė 2008 metais, ordinas skandalingai pagarsėjo, kai jo įkūrėjas ne kartą buvo apkaltintas prievartavęs seminaristus, turėjęs vaikų su moterimis, šie kaltinimai buvo įrodyti. Tiesa, pats ordinas teigė, kad prievartauti seminaristus ir daryti kitus seksualinius nusikaltimus galėjęs tik įkūrėjas. Daugiau niekas. Tačiau reiktų paklausti, ko vertas pats ordinas ir ko vertas jo mokymas, jeigu įkūrėjas buvo nusikaltėlis?
Marsjalis Maselis įkūrė ordiną 1941 metais Meksikoje, dabar jis veikia 22 pasaulio šalyse, ordine yra 889 kunigai ir 2373 seminaristai. 

Komentarų nėra: