penktadienis, gruodžio 30, 2011

Sena meilė - nerūdija

Kryžių kalne prie Šiaulių vyksta dvasinė kova - norima pastatyti naują Marijos statulą. Nors Kryžių kalne nugriauta Marijos skulptūra, o vietoj jos iškilo paminklas su 10 Dievo įsakymų, tikintieji nerimsta: po vienos nakties šalia atsirado dar vienas postamentas.
 Šiaulių rajono savivaldybės taryba jau sausio mėnesį bandys apsaugoti kalną nuo plytų ir betono. Rugsėjo mėnesį panevėžietis Alvydas Veberis nugriovė Kryžių kalno lankytojų pamėgtą Marijos skulptūrą ir vietoje jos užkėlė dvi antkapį primenančias lentas su iškaltais 10 Dievo įsakymų. Prieš porą savaičių šalia naujojo paminklo pamūrytas dar galingesnis postamentas. Ant jo šiuo metu yra užkelta kelių sprindžių Marijos skulptūrėlė. Liudininkų tvirtinimu, pamatas buvo mūrytas naktimis. Šiaulių rajono savivaldybė sausio mėnesį spręs, ar nevertėtų ant Kryžių kalno leisti statyti tik medinius statinius.
Va taip, kaip laiudis sako - sena meilė -nerūdija, taigi vieną naktį matyt atgabens dar didesnę Marijos statulą, o jau tada bus prie ko pasimelsti...

1 komentaras:

Unknown rašė...

Melstis Marijai yra stabmeldyste ir baisi nuodeme. Taip pat Sventajame raste raso, kad Dievas uzdraude isvis zmonem gamintis visokius stabus, net jeigu jie atvaizduoja Ji pati. Skaitykit Sventaji rasta ir patys isitikinkit!