penktadienis, gruodžio 16, 2011

Alacho armija... prekiauja narkotikais


Amerikiečių spauda mirga pranešimais, papildančiais informaciją apie skandalą, kuriame dalyvauja Libane besibazuojanti  griežtos islamiškos dorovės Alacho armija - "Hezbollah". Grupuotė buvo sučiupta vykdant  narkotikų kontrabandą ir plaunant pinigus, ryšiais su narkotikų karteliais. Karui, o ypač „šventajam džihadui“ pinigų, matyt, oi kaip reikia.
"Hezbollah" narkoverslo centre buvo 47-metų Libano finansininkas Aymanas Jumaa. Jumaa apkaltintas į JAV teritoriją įvežęs 90 tonų kokaino ir išplovęs 250.000.000 dolerių. A.Jumaa tariamai vertėsi naudotų amerikietiškų automobilių eksportu į Afriką. Schemoje dalyvavo 30 pardavėjų visoje JAV. A.Jumaa prižiūrėjo daugiau nei 200 banko sąskaitų. Pajamos iš "pardavimų į Afriką" viršijo vieną milijardą dolerių per metus. Pasak "The New York Times", Jumaa buvo kontroliuojamas vieno iš "Hezbollah" specialiųjų pajėgų "padalinio 1800" vadų, kuris atsakingas už narkotikų verslą "Hezbollah".
A.Jumaa gaudavo už savo "finansines paslaugas" nuo 8% iki 14% išplautos sumos. Kiek gavo "Hezbollah", šiuo metu nežinoma.
 Manoma, kad "Hezbollah"  vienas pagrindinių Lotynų Amerikos partnerių yra Meksikos narkotikų kartelis Los Zetas, kuris Meksikoje garsėja ypatingu žiaurumu.

Komentarų nėra: