trečiadienis, gruodžio 07, 2011

Prabudimas Suomijoje – ką gali vieno žmogaus malda

 Praeito amžiaus aštuntajame dešimtmetyje Suomijoje plykstelėjo dvasinis prabudimas. Įdomi jo istorija. Praktiškai, tai buvo vieno žmogaus maldos rezultatas. Prabudimo centre stovėjo ugningas pamokslininkas Nilo Juliovainenas, kuris išgyveno antgamtinį išgydymą.Tačiau pašaukimas ir jėga neatėjo lengvai ir be skausmo - Nilo Juliovainenas susirgo skrandžio vėžiu, o jo žmona – gerklės. Gydytojai sąžiningai pasakė, kad šansų gyventi jie nebeturi.
Šeima nusipirko mažą namelį Suomijos miškuose, kad ten galėtų netrukdoma melstis, pasninkauti ir ruoštis amžinybei. Ir tuo metu jie išgyveno visišką išgydymą!
Nilo Juliovainenas ėmė važinėti po visą Suomiją ir pamokslauti. Pradėjo vykti kažkas neįtikėtina – jei anksčiau bažnyčios Suomijoje laukdavo ateinančių žmonių, tai dabar žmonės laukdavo, kad patektų į bažnyčias – ateidavo 5 valandą ryto, kad 10 patektų į bažnyčią. Prasidėjo didžiulis dvasinis judėjimas, daugelis išgyveno krikštą Šventąja Dvasia, Dievo jėgą, daugelis gavo išgydymą. Prabudimo susirinkimus teko perkelti į dideles sales ir juos ėmė transliuoti Suomijos televizija. Ši televizija buvo matoma ir TSRS teritorijoje esančioje Estijoje, kur taip pat vėliau kilo garsus Talino prabudimas.    

Komentarų nėra: