trečiadienis, gruodžio 21, 2011

Egiptas - šlovė Visagaliui


dar vienas video iš Egipto - giesmėje egiptiečiai šlovina Visagalį. Man didžiausią įspūdį daro jų veidai. Koptai daugiau kaip tūkstantį metų gyvena islamo visuomenės priespaudoje, laikomi čia antrarūšiais žmonėmis, tačiau nepraranda išgelbėjimo džiaugsmo. Jie iš  tiesų yra gyvas įrodymas, kad Jėzus yra visagalis.

5 komentarai:

Linas J rašė...

tau gal ir įrodo, o man tai tik demonstruoja žmonių užsispyrimą ir religinių pasakų gajumą.

Linas rašė...

Brangusis, garantuoju, jei tave paspaustų bent trečdaliu kaip koptus, pamestus visus savo įsitikinimus:)

Linas J rašė...

Linai, tai kad tu nesupranti psichologijos, nereiškia, kad pasakos yra tikrovė. rekomenduočiau pasidomėt psichologija ir apskritai mokslu.

viskas daug aiškiau pasidarytų.

Zita rašė...

Mokslas geras dalykas - smegenis lavina. Bet kam tie išlavinti smegenys jei kūnelis per silpnas vykdyti. O psichologija stato ant didžiausios žmogaus nuodėmės - išdidumo. Stato pačiu šlykščiausiu būdų - kito žeminimu, kad išaukštintum save (nors to tiesiogiai ir nepasako, reikia kelių metų kol pats tai supranti, bet gali ir nesuprasti :). Rezultatas pats blogiausias koks tik gali būti - tampi išdidus ir vienišas, nes visi aplinkui tampa neverti su tavimi bendrauti.
Ir tai tau sako ta kuri gerai yra pasidomėjusi psichologija. Nepervertink mokslo, nes jis dar nieko nesukūrė, o tik naudojasi turimais resursais ir dėlioja kaip pūzlį - kartais kažkas gaunasi, o dažniausiai tai ir lieka tik hipotezių lygmenyje. Mokslas turi atitinkama vietą, bet jis niekada nebus aukščiau Dievo.

Linas rašė...

Na bro1 labai norėčiau pamatyti tokį laimingą psichologą, kuris dainuoja štai tokiu veidu kaip tie koptai. Deja, neteko, nei mokslininko, nei psichologo tokio matyti. Nėra juose gyvenimo, tik egzistavimas. Garantuoju, kad ir tu negali taip dainuoti, net prisigėręs taip negalėtum:) Suprantu, kad yra nemažai religinių pasakų, kurioms ir pats nepritariu, Biblija nėra iš tos srities, buvau ir esu visiškai nereligingas, tačiau Dievas yra gyvas ir realiai pasiekiamas ir veikia žmonių gyvenime, Jis yra gyvenimo šaltinis. Savo laiku pakankamai mokslo prisiuosčiau, nu ir ką? Ką mokslininkai bedarytų, jų tarpusavio santykiai niekuo nesiskiria nuo eilinių darbininkų - intrigos, pavydas, noras išgarsėti, pinigai ir t.t. Taigi, moksle tiesos, deja, nėra