ketvirtadienis, spalio 29, 2009

Mergelė Marija gins žmoniją prieš Kristų?


Pajudėjo procesai, kurie seniai brendo katalikybės gelmėse.Jau anksčiau buvo žinoma, kad į Romą keliauja maišai laiškų reikalaujančių daugiau pagarbos Mergelės Marijos kultui.
Dabar tai įgavo organizuotą formą - milijonai katalikų reikalauja popiežiaus paskelbti Mergelę Mariją... žmonijos atpirkėja, kartu su Kristumi.
Mažiausiai 7 milijonai katalikų iš 170 šalių, tarp jų šimtai kardinolų, vyskupų ir kunigų pasirašė peticiją, raginančią Romos popiežių paskelbti Mariją "dvasine žmonijos motina, bendraatpirkėja su Jėzumi,tarpininke visų maldų Jėzui sutaikytojui ir visos žmonijos rasės gynėja prieš Jėzų Kristų", praneša "NorthJersey.com"
Kai šių metų pradžioje Popiežius kalbėdamas paskelbė, kad Marija "bendradarbiavo išgelbėjimo misterijoje ir tapo visų tikinčiųjų motina", daugelis klausytojų į tai neatkreipė dėmesio. Tačiau daugeliui katalikų tai buvo ženklas, kad Vatikanas žengė dar vieną žingnį paskelbti dogmatą apie Marijos dalyvavimą žmonijos atpirkime. Kitaip sakant, katalikų supratimu, Mergelė Marija, nors ir klauso Kristaus,vaidina aktyvų, unikalų ir nepakeičiamą vaidmenį žmonijos atpirkime nuo nuodėmės ir mirties. Šalininkai sako, kad tokios dogmos priėmimas bus tradicinės katalikybės pergalė ir "atneš pasauliui neišakomą dvasinę ir materialinę naudą".
Dogmato šalininkai jau 1920-tais metais siuntė peticijas, tačiau 1990-aisias judėjimas įtraukė milijonus katalikų. Popiežius Jonas Paulius II mažiausiai 6 kartus panaudojo "bendraatpirkėjos" terminą savo kalbose. Manoma, kad tik ekspertų patarimai, kad tokio dogmato paskelbimas pakentų ekumeniniam dialogui, sutrukdė 2000 metais paskelbti šį dogmatą.
Pagal "Kredo"

originalus straipsnis čia
http://www.northjersey.com/news/international/65420277.html

1 komentaras:

Ridas Tamulis rašė...

Evangelija ir byloja: "Ne sveikiesiems reikia gydytojo, o ligoniams". Kas turi galvą, tesupranta.