ketvirtadienis, spalio 22, 2009

Žozė Saramago supykdė katalikus ir judėjus


Portugalijoje kilo skandalas, kai Nobelio premijos laureatas Žozė Saramago, pristatydamas naują knygą "Kainas" pareiškė, kad jo knyga "Vargu ar įžeis katalikus, nes katalikai Biblijos neskaito, o va judėjai - jie gali įsižeisti".Praneša "Agence France Presse".
Į tokį Nobelio premijos laureato išpuolį sureagavo tiek katalikai, tiek ir judėjai."Saramago Biblijos nežino, visa, ką jis turi - nesusipratimai ir įsivaizdavimai, paremti prietarais ir išankstine nuomone"- sakė judėjų atstovas.
Be kita ko, komunistas Žozė Saramago pareiškė "Biblija - tai vadovėlis žemo moralumo, iki šiol turintis neigiamos įtakos mūsų visuomenei. Be jos mes būtume kiti, greičiausiai geresni".
Juokingiausia šitoje istorijoje, kad uoliai stengdamasis paneigti Bibliją rašytojas tik ją patvirtina - savo literatūrinį kapitalą Ž.Saramago susikrovė būtent rašydamas knygas pagal "blogąją Bibliją". Neaišku, kaip su visuomene, bet arogantiškasis rašytojas demonstruoja, kad kam jau kam, o jo gyvenimui ir likimui Biblija turi tiesioginę įtaką, be jos jis būtų absoliutus literatūrinis nulis.

Komentarų nėra: