trečiadienis, spalio 14, 2009

Afrikos evangelikai nepasiduoda ekumenizmo viliotiniui


Vatikane vykstančio sinodo metu Afrikos vyskupai skundžiasi, kad vis daugiau katalikų palieka bažnyčią. Didėjantis Afrikos katalikų, vis labiau įsitraukiančių į evangelikų bendruomenes, skaičius – viena iš esminių Vatikane vykstančio Afrikos vyskupų sinodo temų.
Kardinolas Walteris Kasperis Sinodo dalyviams sakė, kad nors Afrikoje Bažnyčia sparčiai auga, tuo pat metu yra pastebima liūdna tendencija, kad gilėja skilimas tarp krikščionių. Kartais dialogas su charizmatinėmis, sekmininkiškomis ir kitomis evangelikų bendruomenėmis yra sunkus ar net neįmanomas „dėl jų agresyvaus elgesio ir žemo teologinių žinių bagažo”, –sakė jis.
Tačiau ekumeniniai santykiai turi būti tęsiami ar kuriami ten, kur įmanoma, ir Katalikų Bažnyčia turi rimtai bei savikritiškai apsvarstyti kai kuriuos klausimus, kaip antai: „Kas yra negerai ar yra nepakankama mūsų pastoraciniame darbe? Kodėl tiek daug krikščionių palieka mūsų Bažnyčią? Ko jiems trūksta su mumis ir ko ieško kitur?”, – klausė kardinolas W. Kasperis.
Panašūs klausimai kyla ne pirmą kartą, ypač daug pastangų ekumenizmo fronte katalikų bažnyčia padėjo Brazilijoje, kur net norėjo rašytiniu susitarimu įtvirtinti tai, kad sekmininkų bendruomenės neskelbtų katalikams evangelijos, tas pats kartojasi ir Afrikoje.
Nuotraukoje - R.Bonnkės evangelizacija Afrikoje. Evangelijos žinia sutinkama džiugiai.

Pagal CNS

Komentarų nėra: