pirmadienis, lapkričio 11, 2013

Ulfo Ekmano sūnus priėmė katalikybę



Švedijoje - džiugus įvykis. Švedų charizmatų iš Upsalos bažnyčia „Livets Ord“ "Gyvenimo žodis", planavusi danešti Evangeliją iki pasaulio pakraščių, nukeliavo tik iki Vatikano ir šiltai įsikūrė... Paskutinę savaitę skandinavų žiniasklaida aptaria, kaip Ulfo Ekmano sūnus Bendžaminas, 7 metus dirbęs bendrijos žurnalo redaktoriumi, priėmė katalikybę, paaiškinęs, kad tai ilgo 10 metų kelio užbaigimas.
Konfirmacijos apeigos buvo atliktos lapkričio 1 dieną, šv.Tomo bažnyčioje Lundo mieste. Dalyvavo ne tik tėvai Ulfas ir Brigita, bet jie taip pat išplatino ir gausius fotoreportažus socialiniuose tinkluose, praneša "Mirvam".
Sūnaus įsitraukimas į katalikybę ir pats tokio pompastiško paskelbimo faktas pasėjo nesupratimą tiems, kurie simpatizavo Ulfui Ekmanui. Beje, Rusijoje ir Ukrainoje, kur veikia „Gyvenimo žodžio“ bažnyčios, šis faktas kažkodėl krikščioniškoje žiniasklaidoje nutylimas. Jei anksčiau pastebėjimai, kad Ulfas Ekmanas pakeitė savo doktrinas į „grįžimą prie istorinių šaknų“ ir žinias apie tai, kad renka sekmininkiškų bažnyčių pastorius ir juos veža į Vatikaną, kur jiems skaito paskaitas katalikų teologai, apie slaptą „katalikišką katekizaciją“ „Gyvenimo žodžio“ bažnyčių žmonės priimdavo kaip šmeižtą arba nesupratimą, tai dabar faktai akivaizdūs. Beje, prieš kiek laiko, rugpjūčio mėnesį, apie katekizacijos procedūros, pereinant į katalikybę, pradžią paskelbė  ir „Livets Ord“ Teologinės seminarijos dėstytojas H.Engoholmas su žmona.
Beje, tai ne naujas reiškinys, greičiau tai yra dvasinis procesas, kurį inspiruoja tam tikra dvasinė jėga, lietuviškasis „Gyvenimo žodžio“ variantas bendrija „Tikėjimo žodis“ taip pat kurį laiką sparčiai judėjo į „grįžimą prie istorinių šaknų“, esą, jokio skirtumo, kokią bažnyčią lankai, bendravimas buvo tik su pranciškonais ir katalikais,  ir t.t.,  tiesa, dabar tas ekumenizmo ir „dvasinių tėvų“ šišas kiek nurimęs. „Tikėjimo žodžio“ vadovų galvas turbūt kiek atšaldė, kai įvyko keletas atsivertimų į katalikybę. Sakykim, vienas žinomiausių – muzikantas Artūras Chalikovas, kuris net išleido knygą apie savo kelią iš „Tikėjimo žodžio“ į katalikybę, o ir dabar aktyviai dirba ieškodamas protestantiškų bažnyčių žmonių ir juos aktyviai „evangelizuodamas“.
Na, dabar belieka laukti kol bus paskelbta, kad ir pats Ulfas Ekmanas patrauks sūnaus pėdomis.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

žiauru,nori nužudyt dvasią,nusiūsk į katalikybę...

Olgerdas rašė...

Linai, o kaip gi tu? Laiks prisijungt prie nauju madu o tai liksi ten vienas su Puntuku apsikabines :)

Mateušas Riedutis rašė...

Va, koki laikai atėjo... Anksčiau kožnas prisdirbis ing kelnes, tekinas lėkdavo slėpcis ir tvarkycis, a dabar da ir kelnes nusmauna prie visų, kad parodyc, kų tynais padarė. A kai visi prisižiūro, tai anas da lakia ing faisbukų gromatų rašyc an viso svieto kad pasrodyc visum gražumi.
A visi spaudzia "I like" ir da ing prijetelius prašosi. Va tep gyvenimas vieroj dabar ir aina...

Linas rašė...

Taigi, a aš durnas, irgi in ty pasinešiu, tik nesugalvoju, kaip čia savy brangiau prakalt...

Anonimiškas rašė...

Daug pasauktu, taciau maza isrinktu.