ketvirtadienis, lapkričio 14, 2013

Super rabis atidavė rastus pinigus





JAV Konektikuto valstijoje gyvenantis rabinas Noa Murofas grąžino 98 000 dolerių, kuriuos rado aukcione nusipirktame stale (nuotraukoje ir rabis ir stalas). Rabino žodžiais, jam teko išardyti stalą, kadangi jis netilpo pro duris, o už stalčių jis rado paketą, prikimštą šimtinėmis.“Mes su žmona pažiūrėjome viens į kitą ir supratome, kad negalime pasilikti pinigų sau“,- sakė rabinas.
Noa iškart puolė prie telefono, nes žinojo tik tiek interneto aukcione stalo savininkės vardas buvo Peti. Kitame laido gale naujieną apie pinigus priėmė net per daug emocionaliai, mat telefone girdėjosi tik nerišlūs Dievo paminėjimai (neaišku, judėjų Dievo, ar ne).
Pasirodė, kad Peti šiuos pinigus paveldėjo, pasidėjo „juodai dienai“ ir nustojo apie juos galvoti. Pinigų paketas kažkokiu būdu užkrito už stalčių ir Peti, apžiūrėjusi stalą, nusprendė jį parduoti.
Rabinas Noa Murofas į pinigų grąžinimą pažvelgė labai rimtai – kartu pas Peti pasiėmė du sūnus.
Peti juos sutiko su ašaromis akyse, grąžino už stalą rabino sumokėtus 150 dolerių ir net privertė jį paimti dalį iš atneštų pinigų kaip premiją. Reikia pasakyti, kad ir Peti davė gerą pamoką rabino vaikams, parodydama, kad būti sąžiningu ne tik „kieta“, bet ir naudinga, o dar ir laikraščiai apie tai parašys – Peti apie įvykį pranešė ir žiniasklaidai.  

Komentarų nėra: