antradienis, lapkričio 19, 2013

Jis negalėjo palikti tarnavimo



Savižudybės – skaudi tema ne tik Lietuvoje. JAV Džordžijos valstijoje prieš sekmadieninį tarnavimą savo mašinoje nusišovė baptistų pastorius Tedis Parkeris. Šeima sako, kad pastorius sirgo maniakine depresija ir emocijų sutrikimu ir gydėsi.
Šeimos nariai sako, kad žinojo apie sutrikimus, bet slėpė tai, nes jis negalėjo palikti tarnavimo. Jam reikėjo paimti atostogas nuo tarnavimo bažnyčioje, tačiau šiuolaikinėje skubėjimo ir efektyvumo kultūroje tokio žingsnio nepateisintų.
Pasak pažįstamų, Tedis Parkeris palūžo, kai mirė jo tėvai, o atsiverti kitiems jis negalėjo. Dėl šios priežasties kiekvienam pastoriui reikalingas kitas pastorius, deja, Tedis nerado tokio draugo ir kreipėsi į medikus.
Tedžio brolis prisiminė pokalbį, kad jis sakė, kad daug žmonių tikisi jo pagalbos ir priklauso nuo jo, bet jis pats nebegali niekam padėti. Tedžio draugas sakė, kad baptistų bažnyčia nebuvo pasiruošusi priimti tai, kad jis paliktų tarnavimą – daugelis žmonių išeitų, jei jis būtų prisipažinęs, su kokiomis problemomis jis susidūrė.

3 komentarai:

Zita rašė...

Labai gaila ...

Olgerdas rašė...

Turiu artima zmogu serganti sia sunkia liga. Liga tikrai labai sunki, nepastovios emocijos: arba pakili nuotaika arba gili depresija, neadekvatus saves vertinimas ir pan. Liga neisgydoma, vaistai ir grieztas rezimo laikymasis tegali tik sumazinti simptomus.
Na, kita vertus, sia liga sirgo daug zymiu talentingu zmoniu, si liga visai nereiskia, kad gyvenimas baigtas, tiesiog butina pripazinti kad esi ligonis ir kai kuri veikla tau yra negalima. Pvz., pastoriumi but tai jau tikrai nereikia, kadangi baznycia yra zmones, o kai tau "zachodas", gali kazin kokiu malku priskaldyti su nesamoningom idejom ir apreiskimais. Zodziu, sergant panasiom ligom, vadovauti kazkam yra nepatartina.

Linas rašė...

Nu jo, liga nesirenka