ketvirtadienis, balandžio 25, 2013

„Baltosios miglos“ efektas - 7 klaidingi mokymai



Klaidingi mokymai, paplitę JAV bažnyčiose sudarė „baltosios miglos“ efektą milijonams – kai viskas susilieja ir negali atskirti, kur kelias, kur horizontas, kur sniegas... taip teigia evangelistas Stivas Hilas, pats neseniai įveikęs melanomą ir patyręs pranašišką regėjimą apie „baltą laviną“, kuri užplūs bažnyčią ir pražudyti gali milijonus, apie tai jis ir pasakoja (sutrumpintai pateikiama ir šiek tiek adaptuota).

„Su žmona važiuodami mes patekom į „baltąją miglą“ – nieko nematėm, vienintelis dalykas, ką galėjau daryti – sumažinti greitį, melstis. Galiausiai sustojau ir laukiau. Kada „baltoji migla pasitraukė“, šokiruotas pamačiau, nuo ko mane apsaugojo Dievas – priekyje ir už mūsų buvo krūvos sudaužytų mašinų. Dievas davė man išminties pralaukti audrą sustojus.
„Baltoji migla“ – štai kas vyksta bažnyčiose, žmonės visiškai prarado orientaciją. Klaidingi mokymai susiliejo su tiesa, todėl daugelis apako. Viešpats neseniai man davė pranašišką regėjimą, ką su tuo daryti. Jei galvojate, kad aš tik kritikuoju ir noriu „išleisti garą“, prisiminkite, kad aš ką tik baigiau 3 metų kovą su vėžiu, man buvo skirtos tik kelios dienos gyventi, aš nežaidžiu ir neturiu laiko žaisti. Mes esam tik mirštantys žmonės, pamokslaujantys mirtingiems žmonėms.
Regėjime mačiau bažnyčią kaip puikų kurortą su virš jo pakibusia lavina, kuri gali sunaikinti kiekvieną ir viską. Esu praleidęs daugybę laiko, bandydamas išgelbėti klaidingų mokymų aukas. Regėjime mačiau kaip sniegas sluoksnis po sluoksnio dengia Dievo žodžio tiesas – tiesa uždengiama. Niekas iš tų, kurie myli Dievą, sąmoningai nepamokslauja melo, tačiau „baltoji migla“ nesveiko, nesubalansuoto mokymo greitai apakina Amerikos bažnyčią ir plinta visame pasaulyje. Paulius perspėjo, kad ateis laikai, kai žmonės nebepakęs sveiko mokymo. Bažnyčia Amerikoje pavojingai arti to, kad atvertų ausis pasakoms.
Štai 7 svarbiausi klaidžiamoksliai, kurie įslinko į bažnyčią ir atvedė į „baltosios miglos“ padėtį:
1) Per didelis finansinio ir kitokio klestėjimo akcentavimas
Neabejotina, kad tai godumo pasekmė. Tokiems klestėjimo propaguotojams pamokslavimas apie Jėzų yra tiesiog pasipelnymo priemonė. Daugelis nuoširdžių krikščionių seka šiuo mokymu, rodydami į Dievo pažadus palaiminti... Aš ne prieš pinigus, tačiau pinigai neturi turėti mūsų. Problema tame, kad klestėjimo pamokslininkai nutyli daugelį dalykų:
a) Jėzus įspėjo nekrauti turtų žemėje.
b) Jėzus buvo prieš godumą, liepė išdalinti turtus
c) liepė rūpintis vargšais.
d) Ir Jonas ir Paulius mokė, kad negalima gyventi, kaip gyvena pasaulis.
e)Jėzus nemirė, kad taptume finansiškai turtingi, o kad gautume išgelbėjimą nuo nuodėmių.
f) Dievas pasirinko vargšus, kad jie taptų turtingi tikėjimu.
g) Biblija moko, kad visų blogybių priežastis – meilė pinigams.
2) Iškreiptas ir padidintas dėmesys malonei
Mokymas apie supermalonę tapo epidemija. Tai kaip piktžolė, kuri lengvai užauga, bet nuo jos sunku išsivaduoti krikščioniui. Bendravau su daugybe jaunų žmonių, kurie degė, bet krito, nes turėjo ne tokį požiūrį į Dievą. Dabar, užuot ieškoję Dievo veido, jie tūsinasi malonėje vakarėliuose. Jei nepašalinti šį „nepelnytos malonės“ mokymą, jis paliks milijonus drungnų krikščionių, kurie manys, kad Dievas tik myli, niekada nebaudžia ir nevertina mūsų darbų.  Kodėl mes bijome atsistoti prieš šiuos klaidingus mokymus? Sakykim, mokydami apie malonę jie teigia, kad Jėzus numirė už visas mūsų nuodėmes (buvusias, esamas, būsimas) – jie daro klaidingas išvadas, kad žmogus daugiau neturi reikalų su nuodėme, todėl jam nebereikia atgailauti, kad Šventoji Dvasia nebekaltina jo dėl nuodėmių, todėl tu negali nekaip jaustis. Bet juk tai humanizmo vergovė, o ne Biblinis mokymas..
3) Doktrina - Jėzus mus išlaisvino
Doktrina – ką noriu, tą darau, nes Jėzus mus išlaisvino. Problema tame, kad Jėzus mus išlaisvino nuo nuodėmės, o ne tam, kad darytume nuodėmes.
4) Žmogaus sudievinimas
Daugybė klaidingų mokymų prasideda nuo žmogaus, o ne nuo Dievo. Palyginkim Paulių – laiške Romiečiams jis pradeda nuo Dievo: Dievas šventas, o mes – ne, Dievas teisus, mes – ne. Mums reikia malonės, kuri ateina per kryžių. Šiandieninė evangelija kalba, kad Jėzus atėjo, jog padarytų tave didesnį ir geresnį ir laimingesnį. Bet tai – ne evangelija.  Jėsus sakė: “Kas nori sekti paskui mane – imk savo kryžių“.  
5) Abejojimas Žodžio valdžia
Tai prasidėjo Edeno sode ir tebesitęsia. Daugybė knygų teigia, kad viskas Dievo žodyje iškraipyta. Bažnyčiose tai pasireiškia tuo, kad žmogus nusprendžia teisti Dievą pagal savo mokymą ir supratimą, o ne leidžia teisti Dievui tavo mokymą ir tavo supratimą.
6) Pragaro atmetimas
Tai irgi supermalonės mokymo pasekmė – pabrėžiamas Dievo gerumas ir ignoruojamas jo teismas – mes tiesiog nebegalime pakliūti į pragarą, nes Dievas mus myli. Bet ar taip mokė Jėzus? Šiuolaikiniai mokymai išmeta Dievo teismą, o to pasekmės gali būti labai skaudžios.
7) universalizmas
Universalizmas propaguoja mentalitetą „išeik į laisvę iš kalėjimo“ – Jėzus mirė už visus ant kryžiaus ir galų gale visi pateks į Dangų. Ką pasakytumė, jei sakyčiau, kad Hitleris dabar Danguje? Tai pavyzdys klaidžiamokslio, kuris uždeda dar vieną sluoksnį lavinoje.  Kai audra praeis, namas grius...
————
Evangelistas Stivas Hilas linki - lengvas klaidžiamokslių vėjelis tapo rimta audra, mirtina „baltąja migla“. Bet viduryje šios mirtį nešančios audros likite ištikimi paprastai evangelijai, neleisk klaidžiamoksliams įslinkti į tavo gyvenimą, nes tai sunaikins viską, kas tau brangu.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kvepia totalitarizmu.

Anonimiškas rašė...

Dauguma autoritarinių religijų savo mokymus naudoja, kaip prievartos įrankius.Leisdamos užsitikrinti tik egzistencinį minimumą sukausto žmones ir gražina juos į vergovės laikus. Mainais reikalauja paklusimo, sąmoningumo ir asmeninės laisvės atsisakymo.

Kęstutis rašė...

Oho kiek velnio advokatų atsiranda vos tik jų dievo ir darbdavio interesai paliečiami. Kol kas du antikristo bendradarbiai sau pliusiukus susidėjo,bet turėtų išlysti ir daugiau.

Linas rašė...

Įdomu tai, kad tų doktrinų skelbėjai mano, kad yra labai laisvi,"Išvaduoti", "Jėzus juos išlaisvino", tačiau paradoksas, kad jų bendruomenės yra griežtai uždaros, nes vadai neįsileidžia nieko ir bijo, kad kas nors pasakys, kad Biblijoje yra ne taip parašyta. O apie tokius Biblija perspėja berods taip:"Jie - prakeikimo vaikai, jie įsiskverbia į namus ir suvedžioja svyruojančias sielas".

Anonimiškas rašė...

Jėzus belzebulu buvo išvadintas, tai čia panašiai skeliate - abu viena giesme traukti pradėjot, kaip cia atsitiko? Ekumenijos sindromas? Anksčiau lodavot viens ant kito :D

Linas rašė...

junkis, trise paskalysma:)

Anonimiškas rašė...

jau prisijungiau :)

Anonimiškas rašė...

Geriau giesmių paklausma :) https://www.youtube.com/watch?v=oazUfJDPVhA

Linas rašė...

nu matai, kaip visai nebaisu:)