šeštadienis, sausio 29, 2011

Kalbėjimas kitomis kalbomis krikščionių bažnyčiose - tyrimas


Suprantantiems angliškai - kalbėjimas kitomis kalbomis krikščionių bažnyčiose - televizijos tyrimas. Įdomi medžiaga. Kitos kalbos krikščionių bažnyčioje prasidėjo Sekminių dieną. Dėl kalbėjimo kitomis kalbomis fenomeno patys krikščionys nesutaria, yra nemažai aršių šio fenomeno priešininkų įvairiose denominacijose, net sukurtos tarnybos padedančios "atsisakyti" šio fenomeno. Kai kurios denominacijos net šalina iš savo gretų žmones, jei sužino, kad jie prakalbėjo kitomis kalbomis.  Nepaisant to, kalbančiųjų vis daugėja, jau dabar jie sudaro vos ne ketvirtadalį visų krikščionių.

23 komentarai:

judas rašė...

1 Kor:14:28 Bet jeigu nėra aiškintojo, tegul TAS BAZNYCIOJE TYLI ir tekalba tik sau ir Dievui.:)

Linas rašė...

Amen. Pritariu. Bet melstis bažnyčioje tokio draudimo kaip ir neradau niekur.

Anonimiškas rašė...

Aiskiai pasakyta kalbeti tik sau ir Dievui, tai reiskia , melstis kalbomis labai tyliai. kalbejimas su Dievu tai malda. O tokius isvedziojimus, kokius tu Linai platini skelbia aferistai ir melagiai.

Linas rašė...

Aferistai ir melagiai paprastai vardų neturi:)Daugybėje denominacijų žmonės išvis nesimeldžia o tyli ir klauso, kaip 1 žmogus meldžiasi, tai žymiai llogiau, nors atrodo padoriau:)

Anonimiškas rašė...

Jei tu verti zmones atsisakyti sveiko proto, tai tavo reikalas.
Mato 24:24 nes atsiras netikrų kristų ir netikrų pranašų, ir jie darys didelių ženklų bei stebuklų, kad suklaidintų, jei įmanoma, net išrinktuosius.
II tesalonikiečiams 2:2 nesiduokite taip greitai nukreipiami nuo sveiko proto ir įbauginami ar dvasia, ar žodžiu, ar neva mūsų parašytu laišku, esą Kristaus diena jau atėjo.

II Timotiejui 4:3 Nes ateis laikas, kai žmonės nebepakęs sveiko mokslo, bet, pasidavę savo įgeidžiams, pasikvies sau mokytojus, kad tie dūzgentų ausyse;

Jei netikejimas Dievo Zodziu nuodeme, tai as tikrai nesiruosiu vadinti to dorybe, ka jus gerbiamasis darote, juk tu netiki, kad melstis ar kalbeti kalbomis su Dievu reikia tyliai.
Matai Jezus tokius vadeivas velnio vaikais vadindavo, as iki to dar nepriejau. Pats Jezus, kuri tamsta teigi, kad garbini nebuvo svelniais rubais apsivilkes ir nepadlaiziavo ir turejo drasos tiesa vadinti tiesa, o mela melu.

Linas rašė...

Klausyk, tikrasis tarnautojau, tu bent kokį vardą pasirašyk - Au, Miau ar dar kokį:) Panašu, kad esi toks pats aferistas kaip ir tavo anonimas iš pasakojimo:) Tiesą kalbantys nesislapsto.

Anonimiškas rašė...

Mano vardas leukocitas. Mano hobi knaisiotis žaizdose ir ryti parazitus.

http://www.mokslai.lt/referatai/rasinys/5529.html
Daugelis jų geba prasiskverbti pro kraujagyslių sieneles į mikrobų pažeistą audinį, prilipti prie jų ir naikinti. Kiti leukocitai gamina antikūnus (apsaugines daleles), kurie nukenksmina bakterijas ir kitus antikūnius (antigenus). Tol, kol mūsų kraujyje yra antikūnų, mes esame atsparūs (turime imunitetą) ligai, prieš kurią yra pasigaminę antikūnai.

Anonimiškas rašė...

kokia tai (Biblinė) pilvakalbystė

Linas rašė...

Gerb Leukocitai, ant Donelaičio:"Eik šūdvabali, pasikakinti":) Nu jai jau mėgsti puvėsius, tai čia tavo skonio reikalas ir asmenybės bruožas. Su tuo nepasiginčysi:)

ramaškė rašė...

Cha,cha - prajuokinai,Linai.Kaip tikras ganytojas užtvojai ir literatūros palikimu.Ale gerai,bo Donelaitis tokiuosna reikaluosna nešpėtnas buva.

Linas rašė...

Sakė man mama, mokykis. Matai, kadu pravertė:)

Anonimiškas rašė...

Knaisiotis tai dar nieko, tik man nesuvokiama, kaip jus galite gyventi.

ramaškė rašė...

Hm... nežinau,bet įsivaizduoju,kad numirėliams tai neįmanoma suprast:)

Anonimiškas rašė...

Nesuprantu tiek, kam reikalinga muzika, kad kalbėti? Jei be muzikos ir šlovinimo negali pasiekto to, tai kokia čia kalba?

Anonimiškas rašė...

Ramaske su Linu kaip visada apsimeta kvaileliais ir mano, kad savo kvailais juokeliais uzglaistys rimta problema. Atsakykit kaip normalus zmones, o neissisukinekit vaidindami sapro sou ir kitus le bronius. Juk tie personazai ikunyja nesveikos psichikos zmones, o jums tai juokinga?

Linas rašė...

Tai kaip mes galim rimtai atsakyt, jei iš anksto esam laikomi psichiniais ligoniais? Patarsiu, jei norite su ligoniais susitarti - nedarykit staigių judesių, nemojuokit rankom.

ramaškė rašė...

Kažkur skaičiau,kad geriant vaistukus ir mažiau skaitant Bibliją,kai kuriems globalių problemų regėtojams krikščionybėje ima ir palengvėja.O jei dar dirbti normaliai pradeda,tai ir visai nebelieka laiko kariauti su slibinais brolių tarpe.Amen.

Linas rašė...

Gerb Leukocitai iš šv.Baptistų ligoninės, ačiū už diagnostiką, alia gal geriau sau tempetarūrų matuoti reikia, musėt gripas, jėgų prisireiks savo žaizdoms gydyti:)

Anonimiškas rašė...

Kuom skiriasi malda kalbomis nuo kalbėjimo kalbomis?

K.

Linas rašė...

Palygink ir suprasi
Apie kalbas kaip kalbas

"Todėl kas kalba kalbomis, tesimeldžia, kad galėtų ir aiškinti".

Apie maldą kitomis kalbomis
"Jei meldžiuosi kalba, meldžiasi tik mano dvasia, o protas lieka bevaisis. Ką daryti? Aš melsiuosi dvasia ir melsiuosi protu; giedosiu dvasia ir giedosiu protu".

Olgerdas rašė...

Pora zodziu ir as ikisiu :). Visu pirma, Linai, si tavo teorija apie dvi rusis is pirsto lauzta, Biblija nepatvirtinama. O antra, Paulius beveik visur kur mini kalbas, apie jas kalba hiperbolizuotai. Toks buvo jo metodas tam, kad pvz korintieciai suprastu, kad jie naudoja tas praktikas pagal savo sena iproti. Nes nera paslaptis, kad Korinte klestejo deives Dianos kultas, kurio pasekejai butent ir naudojo tuos visus paburbejimus ir tt. Paulius tik norejo atkreipti korintieciu demesi, kad jie niekur nenuejo toli nuo to kulto, nes naudoja tas pacias praktikas. I kai kuriuos dalykus Biblijoje butina ziureti ir is istorines bei kulturines puses. Dar vienas dalykas- kitos kalbos Biblijoje nera palaiminimo, bet Dievo teismo zenklas. Juk taip ir sakoma- zenklas netikintiems. Beje, tokio Dievo teismo pavyzdziu pilna ir ST.
Tai va tiek. Nesirengiu kistis i jusu "zodziu karus" :), cia jau jusu reikalas- uzteks ir to ka pasakiau.

Linas rašė...

Žinau, Olgerdai, tu turi atsidaręs savo asmeninį frontą:) Deja, čia ne mano teorija, o taip pateikia skirtumą Dievo žodis.

Unknown rašė...

Kokiomis kalbomis???-----Apd.2:4:"...visi,,,pradėjo kalbėti KITOMIS kalbomis,kaip Dvasia jiems davė prabilti". Kadangi į šventę buvo susirinkusi daugybė kitakalbių,Dievas padarė stebuklą,kad vietiniai galėtų jiems pasakoti apie Jėzų.Apd.2:7"Lyg nesavi ir nustėrę jie klausinėjo:Argi va šitie kalbantys nėra galilėjiečiai?8."Tai kaipgi mes kiekvienas juos girdime SAVO gimtąja kalba?"(jei nesupranti angliškai,bet ją girdi,ar tai jau "kalbėjimas kalbomis"?)