ketvirtadienis, kovo 13, 2014

"Herbalife" - po kūju

Kompanija "Herbalife" gali sulaukti nemalonumų ir labai rimtų. JAV Federalinė prekybos komisija (FTC) pradėjo tyrimą dėl JAV kompanijos "Herbalife" veiklos.
FTC kaltina kompaniją sukūrus "piramidės schemą", pagal kurią daugiau pinigų uždirbama samdant naujus platintojus nei parduodant produkciją.
"Herbalife" paneigė šiuos kaltinimus, bet patikino "bendradarbiausianti" su FTC tyrėjais.
Kompanija "Herbalife" parduoda įvairius mitybos produktus visame pasaulyje per nepriklausomų platintojų tinklą. Kompanija buvo įsteigta 1980 metais Jungtinėse Valstijose. Jos padaliniai veikia 80-yje pasaulio šalių, "Herbalife" pajamos 2013-aisiais, lyginant su ankstesniais metais, padidėjo 18 proc. ir siekė 4,8 mlrd. dolerių. 2012 metais kompanijos grynasis pelnas sudarė per 470 mln. JAV dolerių.
Kompanija ne kartą buvo kritikuojama dėl to, kad jos verslo modelis primena finansų piramidę, taip pat dėl įkyrių tiesioginių pardavimų. Kai kurie ekspertai tvirtina, kad "Herbalife" specialistai naudojasi hipnozės metodais pardavinėdami priemones, padedančias mažinti svorį, atjauninti ir prižiūrėti odą. Be to, spauda ne kartą skelbė atliktų tyrimų rezultatus, esą įrodančius kompanijos produkcijos toksiškumą. 
Lietuvoje taip pat veikia ši kompanija, o žmonės, įsitraukę į jos veiklą, patiria nemažų nuostolių, nes visų pirma daug pinigų išleidžia produktams pirkti. Žinoma, jeigu neparduoda - čia jau jų reikalas. Kompanija nekalta.

Komentarų nėra: