penktadienis, birželio 14, 2013

Profesorius reikalauja mirties už islamo-fašizmo kritiką

Vokietijoje gyvenantis rašytojas Hamedas Abdel-Samadas kreipėsi į Egipto vyriausybę, kai Egipto vienos grupuotės lyderis ir Al Aschar universiteto profesorius Machmudas Šabanas paskelbė , kad jis "atsitraukė nuo islamo" ir paskelbė jam mirties nuosprendį.
Rašytojas Hamedas Abdel-Samadas buvo pakviestas į pasaulietiškos egiptiečių organizacijos forumą, skirtą islamo-fašizmui, kur pasakė, kad "šis reiškinys atsirado prieš 1500 metus -kai musulmonai grįžo į Meką ir ėmė viską griauti. Iki to musulmonai laikėsi religinio pliuralizmo ir sakydavo:"Jūs turite savo religiją, mes -savo".
Po šio pasisakymo per televiziją pratrūko profesorius:"Jis blogai atsiliepė apie islamą, jis turi mirti. Net jeigu atsiprašytų, jis turi būti nužudytas. Jo atsiprašymas gali sutaikyti jį su Alachu būsimame gyvenime, bet dabar jis turi mirti".
Internete jau prasidėjo kompanija raginanti nužudyti rašytoją. "Tai tiesiog ironija - profesorius ir buvęs teroristas bando nupjauti islamą nuo priedėlio"fašizmas" naudodami fašistų metodus - nužudyti už pasisakymus",- sako rašytojas.
Beje, reiktų priminti, kad Nobelio premijos laureatas Naguibas Machfuzas buvo nužudytas, o jo nužudymas pateisintas islamo ideologų. Iki šiol nuo islamo radikalų slapstosi rašytojas Salmanas Rušdis. 

Komentarų nėra: