penktadienis, birželio 07, 2013

Nusižudė psichiatrai, kurie atkalbinėjo nuo savižudybių

Paradoksali istorija JAV, kur Niujorke nusižudė radijo šaumenai, vedę laidą "Vejantis laimę". Jie tiesioginiame eteryje konsultuodavo depresyvius ir psichologinių problemų turinčius žmones, atkalbinėdavo nuo ketinimų nusižudyti, mokydami juos pozityvumo. deja, patys nesugebėjo susidoroti su savo problemomis. Vedėjų sutuoktinių Džono Litingo, kuriam 48 metai, ir jo žmonos psichiatrės Lin Rauzen kūnai buvo rasti bute, šalia - atsisveikinimo laiškai.
Džono Litingo laiške rašoma, kad jie abu nusprendė nusižudyti, o jis daugiau negali pakelti kentėjimų, kuriuos patiria jo žmona.
Naujiena sukrėtė kaimynus, radijo klausytojus, kurie apibūdino porą kaip "nuostabius žmones". "Atsiminkite, pozityvus nusiteikimas - štai kas svarbiausia, pabandykite ko nors spontaniško. Išeiti iš gyvenimo visada per anksti",- mokė psichiatrė savo klausytojus.
Be radijo laidos sutuoktiniai vykdė ir biznio projektą "Kodėl ne dabar?", kurio misija buvo "stimuliuoti neatskleistus resursus, kad žmonės pradėtų gyventi taip, kaip nori".


Komentarų nėra: