penktadienis, birželio 14, 2013

Neįmokėjusiems nė lito pensijas didins tris kartus

Tai bent dosnumas, kai kiti pensininkai vos išgyvena, visiems pensinio amžiaus sulaukusiems tradicinių religinių bendrijų dvasininkams siūloma nuo kitų metų mokėti triskart didesnes išmokas iš valstybės kišenės.
Šiuo metu valstybės pripažįstamų tradicinių religinių bendrijų dvasininkams, sulaukusiems pensinio amžiaus, skiriama 360 litų per mėnesį išmoka. Priėmus pataisas, valstybinė šalpos išmoka siektų 1080 litų.
 Pavydėti negražu, tik reiktų pasakyti, kad tie piliečiai per gyvenimą neįmoka į "Sodrą" nė lito. Draudžiami ir gydomi taip pat valstybės lėšomis, galų gale valstybė net išlaiko katalikų kunigų senelių namus.
Lietuvos Vyskupų Konferencijos sekretoriato duomenimis, Lietuvoje yra apie 840 katalikų kunigų, apie 20 evangelikų liuteronų, keli reformatų kunigai ir kiek daugiau stačiatikių popų, taip pat po vieną kitą smulkesnių krikščionių konfesijų kunigų.




2 komentarai:

Sigitas Kalinas rašė...

Prieš metus buvau optimistas, maniau, kad Lietuvoje gyventi bus gerai.
Dabar matau nepagrįstai atleidžiamus protingus darbuotojus, juos pakeičia valdantiesiems ištikimi kvailiai. Politikai, naudodamiesi žmonių baimėmis, siekia uždrausti protestus, užčiaupti žmones.
Nieko gero...

Linas rašė...

Tai va, kvailystei Lietuvoje vietos daug...