ketvirtadienis, balandžio 26, 2012

Medžioklės sezonas atidarytas - Rusijos stačiatikių bažnyčia paskelbė priešų sąrašą



Putino valdomoje Rusijoje Rusijos stačiatikių bažnyčia darosi vis agresyvesnė ir ima priminti totalitarinę, su valdžia suaugusią religinę-finansinę grupuotę, kuri nesibodi jokiomis priemonėmis savo monopoliui išlaikyti, kaip tai buvo ir prie carų. Rusijoje apibūdinti šiam reiškiniui atsirado ir terminas „kleptokratija“
Neseniai Rusijos stačiatikių bažnyčia net viešai paskelbė savo „priešų sąrašą“, kuriame beveik vien tik politinės opozicijos žmonės. Jame minimos tokios asmenybės kaip Borisas Nemcovas, Andrejus ir Viktoras Jerofejevai, Aleksejus Navalnij, Garis Kasparovas, Vitalijus Ginzburgas (Nobelio premijos laureatas, jau miręs) ir kiti. Sąrašas vadinasi „Bendras agresyvių antikrikščioniškų ksenofobų sąrašas“, jį parengė „Žmogaus teisių  bendruomeninis komitetas“.
Borisas Nemcovas, komentuodamas tokį reiškinį, mano, kad Rusijai neverta virsti į „Stačiatikių Iraną“, nes tai būtų katastrofa šaliai. B.Nemcovas visada pasisakė prieš nuolat brukamą privalomą religinį mokymą mokyklose, prieš tai, kad valdžia ir religija vis labiau suauga.
Borisas Nemcovas nesikuklindamas sako, kad jis yra nemažai nuveikęs Stačiatikių bažnyčiai – prie šventovių, būdamas gubernatoriumi, jis nutiesė 2000 kilometrų kelių, atstatė 150 cerkvių.  Patriarchas Aleksis II jį apdovanojo Švento Danilo ordinu. „Didžiuojuosi šiuo apdovanojimu ir mano buvimas „priešų sąraše“ niekaip negali ko nors pakeisti“,- sakė Borisas Nemcovas.
Pagal News.ru

Komentarų nėra: